Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

I sindikati upozorili na nepravilnosti Hrvatskih studija

Iz Sindikata osim, kako navode nezakonitog osnivanja Fakulteta hrvatskih studija, upozoravaju i na kršenje Zakona o radu jer je Senat ovlastio dekana Pavu Barišića da sklopi nove ugovore o radu s dosadašnjim zaposlenicima Hrvatskih studija
15. siječnja 2020. u 18:12 1 komentara 343 prikaza
Pavo Barišić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što je najprije ministrica Blaženka Divjak poručila da nije dobila, a kamoli odobrila zahtjev Hrvatskih studija za formiranje fakulteta, oglasio se Pavo Barišić, kojeg je dekanom Fakulteta hrvatskih studija imenovao rektor Damir Boras (dekan se ne postavlja odlukom rektora ni na jednom fakultetu, op. a.) poručivši da ministričina izjava nije točna, sada se i Sindikat znanosti uključio u cijelu priču.

Blaženka Divjak na Danima strukovnih nastavnika Štrajk učitelja Manipuliraju li HNS i Blaženka Divjak sindikatima?

Odaslali su pismo Borasu i upozorili ga na niz nepravilnosti pri osnivanju Fakulteta hrvatskih studija. Uostalom, danas je Ministarstvo obrazovanja Državnom odvjetništvu uputilo prijedlog za ulaganje žalbe na rješenje o odluci o upisu Hrvatskih studija u sudski registar.

“Ovim putem javno pozivamo rektora Borasa da odgovori na pitanje tko su ljudi koji su odgovorni za ove postupke i nastalu situaciju na Hrvatskim studijima te da ih bez odgode sankcionira svim zakonitim mehanizmima koji su mu na raspolaganju. Pri tome ponajprije mislimo na prorektora Čovića, koji na Sveučilištu i dalje nezakonito radi premda je navršio 70. godina, i na imenovanog dekana Barišića, kojega je rektor i Senat Sveučilišta zadužio da zakonito provede radnje za osnivanja Fakulteta, što očito nije učinio”, stoji u pismu koje je Borasu uputio Vilim Ribić, predsjednik Sindikata.

Blaženka Divjak o štrajku IVA PULJIĆ-ŠEGO Članica Vlade Blaženka Divjak ograđuje se od premijera!?

Iz Sindikata osim, kako navode nezakonitog osnivanja Fakulteta hrvatskih studija, upozoravaju i na kršenje Zakona o radu jer je Senat ovlastio dekana Pavu Barišića da sklopi nove ugovore o radu s dosadašnjim zaposlenicima Hrvatskih studija.

To je pogrešno jer Zakon o radu pri statusnim promjenama poslodavca ne dopušta sklapanje novih ugovora o radu, nego nalaže njihov prijenos u odnosu na sve zaposlenike i u neizmijenjenom obliku.

Blaženka Divjak PORUKA maturantima Blaženka Divjak: 'Vjerujem da ćete svi sretno ući u studentske ili u poslovne vode'

Uostalom prije prijenosa bili su dužni pisanim putem obavijestiti Radničko vijeće, a Sindikat upozorava da to nije slučaj.

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality