Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bijesni prolaznici u nevjerici: 'Kako vas nije sram? Starci i invalidi moraju pješke silaziti'

Nakon što su pokretne stube tri mjeseca bile nepomične zbog kvara, Grad ih je odlučio popraviti, ali time nisu bili zadovoljni u Importanneu
02. listopada 2018. u 08:23 19 komentara 8467 prikaza
Zaštitari ne dopuštaju radnici da poprave pokretne stepenice u Importannneu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Šok, nevjerica, ali i bijes bili su reakcija prolaznika na prizor koji ih je jučer ujutro dočekao pred Importanne Centrom na Trgu kralja Tomislava. Pokretne stube koje su, podsjetimo, bile u kvaru od srpnja, napokon su popravljene, no put do njih prepriječila su sedmorica krupnih zaštitara Centra, a nekoliko metara dalje stajala je policija.

Importanne Niže se drama za dramom Kako je Importanne centar od prve zagrebačke šoping-meke postao središte afera

– Kako vas nije sram? Stajati tako ispred ispravnih stuba dok starci i invalidi moraju pješke silaziti? – zastala je i ljutito na njih vikala prolaznica, dok su drugi okupljeni u gomili promatrali i klimali glavom. Jedan od njih uspio se čak sagnuti ispod rampe i “provozati” do Tomislavca, svima pokazavši da je taj put prošao bez ikakvih poteškoća.

Nemaju atest i opasne su

Servisiranje stuba, podsjetimo, počelo je početkom rujna jednostranom odlukom Grada Zagreba.

Uprava Importannea odlučno je protiv bilo kakvih popravaka naglašavajući da su stube stare i dotrajale te da je potrebno nabaviti nove pa je tako i tada pozvala zaštitare i policiju da interveniraju, a radnicima je isključila dotok struje da bi onemogućila popravke. Ipak, Grad je radove nastavio koristeći vlastite generatore, a jutros su stube napokon puštene u promet, zbog čega je pred Centrom nastala nova drama.

Radnici u Importanne centru pokušavaju popraviti stepenice Mjesecima ne rade Radnici popravljaju stube u Importanneu, došli i zaštitari i policija

– Nije istina da su stube propisno popravljene jer nismo dobili atest koji dokazuje njihovu ispravnost. Grad ih je na brzinu “zakrpao” ne mareći hoće li se tko poslije ozlijediti. One su i dalje opasne za život i namjeravamo ostaviti zaštitare koliko god je potrebno. Mislimo na sigurnost stotina tisuća putnika koji se njima svaki dan voze i ne možemo dopustiti ovakvo ponašanje – odlučna je Nevenka Zečević, direktorica Importanne Centra.

Grad pak takve optužbe oštro demantira te naglašava da nikad u rad ne bi pustili stube koje nisu potpuno ispravne i tako riskirali sigurnost svojih građana.

Zagreb: Pokretne stepenice Importanne centra već duže vrijeme ne rade Nakon 24 godine Zauvijek stale pokretne stepenice kod Importannea: Opasne su za korisnike

Ucjenjuju nas

– Stube su popravljene i tehnički pregledane, za to jamči serviser koji ih je popravio. Nisu opasne za život, to su riječi koje se koriste da bi se spriječilo rad stuba i ucijenilo Grad da pristane na njihove zahtjeve – komentirao je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.  

Zaštitari ne dopuštaju radnici da poprave pokretne stepenice u Importannneu
1 / 11
Zaštitari ne dopuštaju radnici da poprave pokretne stepenice u Importannneu
Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • sanikol:

    To se jednostavno da riješiti. Budući da uporabna dozvola ne bi bila izdana izdana za Impotranne bez pokretnih stepenica, Inspekcija treba odmah zatvoriti Importanne pa da vidiš kako bi odmah popustili. Naravno s policijom treba osigurati prolaz do autobusnog kolodvora.

  • Deleted user:

    Nisu stube, nego stepenice

  • maltez:

    A koliko se ova gospođa ravnateljica razumije u tehniku i od kuda joj kompetencija da odlučuje da li su stepenice ispravne? Serviser garantira, a postoje i inspekcije. Gospođa neka uzme neko pletivo i isplete si vestu. Zima dolazi.