Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEPENICE U IMPORTANNEU

Bijesni prolaznici u nevjerici: 'Kako vas nije sram? Starci i invalidi moraju pješke silaziti'

Zaštitari ne dopuštaju radnici da poprave pokretne stepenice u Importannneu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
02.10.2018.
u 08:23

Nakon što su pokretne stube tri mjeseca bile nepomične zbog kvara, Grad ih je odlučio popraviti, ali time nisu bili zadovoljni u Importanneu

Šok, nevjerica, ali i bijes bili su reakcija prolaznika na prizor koji ih je jučer ujutro dočekao pred Importanne Centrom na Trgu kralja Tomislava. Pokretne stube koje su, podsjetimo, bile u kvaru od srpnja, napokon su popravljene, no put do njih prepriječila su sedmorica krupnih zaštitara Centra, a nekoliko metara dalje stajala je policija.

– Kako vas nije sram? Stajati tako ispred ispravnih stuba dok starci i invalidi moraju pješke silaziti? – zastala je i ljutito na njih vikala prolaznica, dok su drugi okupljeni u gomili promatrali i klimali glavom. Jedan od njih uspio se čak sagnuti ispod rampe i “provozati” do Tomislavca, svima pokazavši da je taj put prošao bez ikakvih poteškoća.

Nemaju atest i opasne su

Servisiranje stuba, podsjetimo, počelo je početkom rujna jednostranom odlukom Grada Zagreba.

Uprava Importannea odlučno je protiv bilo kakvih popravaka naglašavajući da su stube stare i dotrajale te da je potrebno nabaviti nove pa je tako i tada pozvala zaštitare i policiju da interveniraju, a radnicima je isključila dotok struje da bi onemogućila popravke. Ipak, Grad je radove nastavio koristeći vlastite generatore, a jutros su stube napokon puštene u promet, zbog čega je pred Centrom nastala nova drama.

– Nije istina da su stube propisno popravljene jer nismo dobili atest koji dokazuje njihovu ispravnost. Grad ih je na brzinu “zakrpao” ne mareći hoće li se tko poslije ozlijediti. One su i dalje opasne za život i namjeravamo ostaviti zaštitare koliko god je potrebno. Mislimo na sigurnost stotina tisuća putnika koji se njima svaki dan voze i ne možemo dopustiti ovakvo ponašanje – odlučna je Nevenka Zečević, direktorica Importanne Centra.

Grad pak takve optužbe oštro demantira te naglašava da nikad u rad ne bi pustili stube koje nisu potpuno ispravne i tako riskirali sigurnost svojih građana.

Ucjenjuju nas

– Stube su popravljene i tehnički pregledane, za to jamči serviser koji ih je popravio. Nisu opasne za život, to su riječi koje se koriste da bi se spriječilo rad stuba i ucijenilo Grad da pristane na njihove zahtjeve – komentirao je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.  

Zaštitari ne dopuštaju radnici da poprave pokretne stepenice u Importannneu
1/11

Komentara 19

SA
sanikol
08:59 02.10.2018.

To se jednostavno da riješiti. Budući da uporabna dozvola ne bi bila izdana izdana za Impotranne bez pokretnih stepenica, Inspekcija treba odmah zatvoriti Importanne pa da vidiš kako bi odmah popustili. Naravno s policijom treba osigurati prolaz do autobusnog kolodvora.

DU
Deleted user
10:49 02.10.2018.

Nisu stube, nego stepenice

MA
maltez
10:20 02.10.2018.

A koliko se ova gospođa ravnateljica razumije u tehniku i od kuda joj kompetencija da odlučuje da li su stepenice ispravne? Serviser garantira, a postoje i inspekcije. Gospođa neka uzme neko pletivo i isplete si vestu. Zima dolazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije