Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kako je Importanne centar od prve zagrebačke šoping-meke postao središte afera

Nakon što je uprava Centra ušla u konflikt s Gradom Zagrebom, i vlasnici lokala pobunili su se protiv njezinih poteza te održavanja Centra.
05. rujna 2018. u 06:37 66 komentara 31601 prikaza
Importanne
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Drama oko popravka pokretnih stepenica pod protektoratom zaštitara i policijska intervencija koja je potom uslijedila samo su, izgleda, vrh ledenjaka problema koje muče Importanne centar. Pandorina je kutija otvorena, a nekad prva i najveća šoping-meka u gradu danas je postala središte brojnih afera.

Radnici u Importanne centru pokušavaju popraviti stepenice Mjesecima ne rade Radnici popravljaju stube u Importanneu, došli i zaštitari i policija

Isključili i dizalo

Nakon što je Grad Zagreb u Centar poslao radnike da bi popravili pokretne stepenice koje mjesecima stoje, tome se usprotivila uprava Centra. Tada je Grad, podsjetimo, angažirao zaštitare da “čuvaju“ radnike, a uprava je odgovorila pozivom policije.

POGLEDAJTE VIDEO: Radnici u Importanne centru pokušavaju popraviti stepenice

[video: 26530 / ]

Nakon drame pobunili su se i vlasnici lokala koji posluju u Importanne centru, a kažu da ni u kojem slučaju ne podržavaju protestne akcije uprave Centra protiv Grada. Štoviše, tvrde kako im potezi upravo uništavaju promet, a najviše su ogorčeni na isključivanja struje. Tako je, navodno, uprava jučer isključivanjem struje pokušala spriječiti radove na stepenicama, a vlasnici lokala kažu kako im nije prvi put.

Bandić pustio u promet novoasfaltiranu ulicu SR Njemačke NOVI ZAGREB Bandić pustio u promet novoasfaltiranu ulicu SR Njemačke

– Iz protesta prema Gradu su isključili i struju za dizala. Kako očekuju da osobe u kolicima siđu u Centar? – ljutito komentiraju vlasnici lokala te dodaju kako je Centar isključivanjem struje onemogućio i rad velike fontane na Starčevićevu trgu. Sve to, kažu, odbija posjetitelje, a i sve više lokala zatvara svoja vrata. Kafići su pak u problemima jer im je bez pokretnih stepenica teško posluživati stolove koje imaju na Trgu kralja Tomislava.

U sve lošijem stanju

Uprava na jučerašnjoj konferenciji nije pak željela ni potvrditi ni demantirati prozivke zbog isključenja struje, no rekli su “da će poduzeti sve što je u njihovoj mogućnosti, samo da se radovi ne nastave“.

Radovi u Zagrebu POLAGANJE PLINOVODA Zbog novih radova posebna regulacija prometa - provjerite obilazne pravce

– Vlasnici lokala nisu zadovoljni tretmanom, ali ni održavanjem centra. Mi za to izdvajamo mjesečno 11 eura po kvadratu, a smatramo da je Centar iz dana u dan u sve lošijem stanju – žale se prodavači i ugostitelji koji se još sa sjetom prisjećaju kako su nekad radili u pravoj šoping-meki. Importanne je, naime, bio prvi šoping-centar u Zagrebu, a izgrađen je 1994. godine.

 

Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
OSIGURANJE
Jančo: Stočarstvu smo posvetili svoje živote, pa farmu želimo sačuvati od rizika

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar comparator
  comparator:

  Možda Zagrepčani ne znaju da je i Večernji bio list koji se je čitao s zadovoljstvom pa čak i u ono doba kad se nije smjelo pisati istinu.Tada smo čitali "između redaka". Danas između istih redaka čitamo kome se pogoduje ... prikaži još!e da bi se o njemu pisalo ,a koga se izbjegava spominjati .

 • Avatar Mabolimekrac
  Mabolimekrac:

  Nekada je Vecernji bio pojam u novinarstvu. Danas ga obasjava zutilo i jeftini “liberalizam”...

 • Avatar cuvarkuca
  cuvarkuca:

  Ni riječi o tome zašto se Uprava Importanne centra protivi popravku stuba, odnosno iz kojih razloga je u sporu s gradom.