Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesecima ne rade

Radnici popravljaju stube u Importanneu, došli i zaštitari i policija

Radnici u Importanne centru pokušavaju popraviti stepenice
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/11
03.09.2018.
u 13:52

U gradu kažu da se Importanne centar protivi popravku te da je Grad Zagreb u svojim programima održavanja osiguravao sredstva koja je doznačavao Importanne centru

Radnici su danas došli popraviti pokretne stube na ulazu u Importanne centar u Zagrebu, a na mjesto popravka došli su i zaštitari i policija. U gradu kažu da su sami naručili popravak.

Pokretne stube zatvorene su već nekoliko mjeseci, a stale su zbog kvara i dotrajalosti. 

Pogledajte video popravka stepenica u Importanneu:

- Zbog kvara koji je nastao zbog neredovitog održavanja, a za koji je Importanne centar naveo da ne namjerava popraviti, stepenice već neko vrijeme nisu u funkciji. S obzirom na navedeno, Grad Zagreb je sam naručio popravak, te su s današnjim danom, započeli radovi na popravku stepenica - odgovorili su na naš upit iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Kažu da se pokretne stepenice nalaze u sklopu objekta Importanne centra, ali na dijelu koji je Ugovorom o pravu građenja, sklopljenog između tvrtke Importanne d.o.o. i Grada Zagreba, od 18. travnja 1994. godine, određen kao javno-prometna površina kojom raspolaže Grad Zagreb, dakle, navedene stepenice se nalaze na javno-prometnoj površini.

- U prethodnim godinama, Grad Zagreb je u svojim programima održavanja osiguravao sredstva koja je doznačavao Importanne centru, a upravo na ime održavanja dijelova objekta koji su javno-prometna površina - kažu u uredu.

- Iako se Importanne centar protivi popravku, Grad Zagreb je poduzeo sve raspoložive radnje kako bi stepenice bile popravljene i vraćene u funkciju - dodaju.

Oglasili su se i iz tvrtke Importanne d.o.o. iz koje tvrde da je dovođenje radnika bio jednostran i isforsiran potez grada s ciljem privlačenja pozornosti javnosti te da o njemu nisu bili pravovremeno obaviješteni.

- Članovi Uprave Importanne Centra prošli su tjedan održali sastanak u Gradu Zagrebu zbog milijunskih dugova koje Grad Zagreb ima prema Importanne Centru na ime održavanje koje nisu platili od prošle godine. Na tom sastanku Uprava Importanne centra d.o.o. je zahtijevala da se dug hitno plati te naravno da poprave pokretne stepenice koje koristi više od 350 000 ljudi. Međutim, oni su danas pokušali izigrati taj dogovor i silom pokušali provesti svoju namjeru bez poštivanja pravila struke i poslovnih običaja, stoji u priopćenju.

Tvrde da Importanne Centar, unatoč zahtjevu, nije dobio pravo na uvid u dokumentaciju izvođenja radova.

- Importanne Centar d.o.o. ni u kom slučaju nije protiv popravka pokretnih stepenica, ali očekuje s druge strane pravovremenu obavijest o tome i točni informaciju o radovima koji se namjeravaju izvesti, a sve u duhu međusobnih dobrih poslovnih odnosa i poštivanja tuđeg vlasništva, zaključuju.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
14:46 03.09.2018.

Znači Improtane je dobivao novac za nešto što nije održavao!

OB
ObrenM
14:27 03.09.2018.

Ja nista nisam razumio.Dali citarelji moraju znati sto je pisac zelio reci.

IG
Igi125
14:59 03.09.2018.

Moram priznati da mi je ovaj slucaj dosta nelogican. Sa jedne strane imamo Grad koji je davao novce za održavanje ovih stepenica, sa druge imamo tvrtku koja vodi centar i koja se protivi popravku. Također mi nije jasno zašto gradske vlasti ne pokrenu postupak protiv tvrtke koja je ocito taj novac trošila nenamjenski. I doista je nevjerojatno da na dijelu koji je u gradskom vlasništvu radnike koji samo rade svoj posao moraju cuvati zaštitari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije