Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premještanje vozila

Bandiću sve ovlasti 'pauka': Svaki vozač može jednom pogriješiti

Pauk Zagrebparking
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.12.2013.
u 13:10

Umjesto policije, od 1.1. će premještanje nepropisno parkiranih vozila, umjesto policije, u gradu odobravati prometni redari. Djelatnici Zagrebparkinga će samo na temelju fotografiranja vozila od redara dobiti dozvolu za djelovanje pauka. Gradonačelnik Bandić je, predstavljajući novosti, kazao da bi bio najsretniji kad bi se svi "paukovi" mogli prodati, jer i on sam je triput ostao bez auta

Od 1. siječnja 2014. godine umjesto policije, u Zagrebu će prometni redari odobravati 'pauku' premještanje vozila, a policajci će se vratiti svom primarnom poslu, osiguravanju sigurnosti u prometu. U praksi to znači da djelatnici Zagrebparkinga više neće tražiti od policije dozvolu za izlazak pauka na teren, već će, fotografirajući nepropisno parkirano vozilo i šaljući sliku u središte, dozvolu dobivati od prometnog redara.

Gradonačelnik Milan Bandić, najavljujući danas novu dužnost koju je preuzeo na gradsku upravu, istaknuo je kako je 'pauk' nužno zlo.

-Nije nam cilj povećanje gradskog budžeta već uvođenje reda, povećanje sigurnosti i očuvanje zelenih površina – kazao je Bandić dodavši da sada sva odgovornost oko pauka prelazi u ruke gradonačelnika.

- Bio bih najsretniji kada bi pauke rasprodali, no oni su nužni jer se događa da netko parkira ispred dvorišta pa pet osoba ne može na posao. Ili, pak, netko parkira na zelenom valu, upali sva četiri i ode piti kavu, a ima i onih koji parkiraju na zelenim površinama. Čak im i ime najčešće piše na tablici – slikovito je opisao Bandić bahatost nekih vozača. Svima onima koji prvi put pogriješe obećao je pak ispisivanje opomene, a ne odmah kazne.

- Svaki naš motorizirani sugrađanin, a ima ih oko 350 tisuća, ima pravo na jednu pogrešku. Jednom se može svima oprostiti i progledat kroz prste, no samo jednom – rekao je Bandić pozvavši da mu se jave oni koji unatoč tomu ipak dobiju kaznu.

- Jednom da, ali ako ponovno pogriješe neka me ne traže – poručio je gradonačelnik. Podsjetio se kako je i sam tri puta ostao bez vozila jer mu ga je pauk odnio.

- Išao sam na plac i nisam vidio da sam parkirao na mjesto za invalide. Kad sam se vratio s vrećicama, a vozila nema, bio sam k'o Alija Sirotanović – našalio se Bandić.

Osim njega, nove dužnosti prometnog redarstva predstavili su i inicijator projekta i šef redarstva Mato Kraljević, Goran Batur i Marjan Dalibor iz MUP-a te nova direktorica Zagrebparkinga Ana Preost.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
Dobarlos
14:57 17.12.2013.

Nije vidio da je parkirao na mjestu za invalide isto ko što nije imo bedž Tita na odjelu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije