Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi prihodi Gradu

Zarada od pauka ići će u gradsku blagajnu

pauk
Borna Filić/PIXSELL
28.02.2013.
u 07:55

Policija je 2012. godine izdala kazni u vrijednosti 15,3 milijuna kuna, a oko 40 tisuća intervencija prošle godine imao je pauk

Zadaća premještanja nepropisno parkiranih vozila od 1. siječnja 2014. godine prelazi s policije na leđa prometnih redara. Iako je dogovor između načelnika PU zagrebačke Gorana Burušića i voditelja sektora komunalnog redarstva Mate Kraljevića već pao, sve počinje od iduće godine jer je potrebno vrijeme za prilagodbu i pripremu za nove dužnosti.

Znatna zarada

U praksi to znači da djelatnici Zagrebparkinga više neće tražiti od policije dozvolu za izlazak pauka na teren, već će, fotografirajući nepropisno parkirano vozilo i šaljući sliku u središte, dozvolu dobivati od prometnog redara.

 – To će biti financijska injekcija za gradski proračun, jer će sada novac od naplaćenih kazna ići u gradsku blagajnu, a ne u MUP. Do sada je MUP uzimao između 300 i 700 kuna, ovisno o prekršaju – pojasnio je Kraljević. Dodao je kako je samo 2012. naplaćeno više od 30 tisuća kazni. Policija je 2012. izdala kazni u vrijednosti 15,3 milijuna kuna, a oko 40 tisuća intervencija je imao ‘pauk’ (vrijednost oko 20 milijuna kn). Ukoliko pak građani budu imali prigovore na odluke o izmještanju vozila, žalbe će ubuduće upućivati na adresu redarstva, umjesto na adresu policije. S tim aranžmanom zadovoljni su i u MUP-u. Oni će se oslobođenjem od tih dužnosti rasteretiti te će se moći posvetiti većim prekršajima. Ipak, ako se policajac nađe na lokaciji na kojoj se dogodio prekršaj, i dalje će moći izdati naredbu za premještaj vozila. U redarstvu pripremaju i druge projekte, a kako kaže Kraljević, sve s ciljem da ta služba preuzme kompletnu kontrolu nad gradskim prometom.

Budući projekti

– Jedan od idućih projekata nam je pomoću kamera kažnjavati vozače koji ulaze u križanja u kojima je već formirana kolona, pa vozači iz suprotnog smjera ne mogu proći – najavio je Kraljević.

Nakon toga, nada se da će dobiti dozvolu i za kažnjavanje prolaska kroz crveno svjetlo. Krajnja zadaća, istaknuo je Kraljević, nije prikupljanje novca, već povećanje razine sigurnosti, prohodnost nogostupa i bolji promet.

>>Od 1. srpnja lakša naplata parkirališnih kazni strancima

Komentara 6

DO
Doglavnik
08:58 28.02.2013.

Sta ce biti sa tajkunima koji su privatizirali gradske povrsine kojekakvim ugovorima i kasiraju umjesto gradova novac umjesto gradova za parkiranje evo poslije rata do danas ??? Dali netko pametan ima da se sjeti da posalje one koji traze socijalnuu pomoc na adresu tih tajkuna jer gradovi nemaju novca, gradovi i drzava su paralizirani kojekakvim tajkunima koji onda financiraju politicare i sve tako u krug! Kako onda napraviti razvoj drzave neka odgovore ti tajkuni i ti politicari na staklenim nogama i parolama "PRAVDA"

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:15 28.02.2013.

članak je traljavo napisan. postoje dvije stavke: naplata kazne za pogrešno parkiranje i druga, usluga odvoza takvog vozila paukom. Kazne će možda 2014. ići gradu ali usluga odvoza mora ići zagrebparkingu koji će i dalje raditi taj posao.

VA
Valerija007
11:27 28.02.2013.

Glasajmo za Bandića i Kraljevića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije