Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
holding

Ana Preost, žena bivšeg generala, nova šefica Zagrebparkinga

Zagrebparking
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
17.12.2013.
u 08:09

Jednu od najuspješnijih podružnica Zagrebačkog holdinga vodit će osoba stigla iz Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost. Magistrirala je na FPZ-u, a zbog supruga Ognjena Preosta, nedavno optuženog za pronevjeru milijuna iz VSOA-e, već je pod povećalom

Upravljanje Zagrebparkingom, jednom od najuspješnijih podružnica Zagrebačkog holdinga, preuzela je Ana Preost, supruga Ognjena Preosta, umirovljenog brigadnoga generala i bivšeg zamjenika ravnatelja Vojno-sigurnosne obavještajne agencije protiv kojeg je nedavno USKOK podnio optužnicu.

Terete ga da je uz bivšeg ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general-pukovnika Darka Grdića otuđio najmanje pet milijuna kuna iz proračuna VSOA-e. Prema optužnici, dvojac je od 2009. do 2012., zajedno s trojicom drugih djelatnika agencije, spomenuti milijunski iznos otuđio iz fonda VSOA-e za posebne namjene.

Ana Preost, koja je zbog supruga već stavljena pod povećalo, u Holding dolazi iz Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost. Magistrirala je na Fakultetu prometnih znanosti, a posao je preuzela iz ruku članice uprave Holdinga Nike Nodilo-Lakoš koja je Zagrebparking vodila posljednjih mjesec dana.

– Budući da nitko od kandidata prijavljenih na raniji natječaj nije odgovarao za upravljanje pojedinim tvrtkama, članovi uprave preuzeli su vođenje dijela podružnica, a među njima je i Nika Nodilo-Lakoš – objasnili su u upravi gradske tvrtke. Osim nje, svoje podružnice dobili su tada i članovi uprave Ivan Tolić koji je preuzeo ZET, Darija Jurica-Vuković koja vodi Robne terminale, a još se ne zna hoće li i Daniela Franić preuzeti Stanogradnju ili će i nju voditi novi direktor.

Na direktorsku funkciju imenovana je i Svjetlana Dizdar, a preuzela je brigu o AGM-u. Dosad je radila u Konzumu, M2 Gruppi, ZGO i HUP Zagreb, a u AGM-u je očekuje posao izvlačenja tvrtke iz učestalog minusa.

Pred upravom Zagrebačkog holdinga inače su pregovori sa sindikatima o daljnjem smanjenju plaća od barem pet posto, što su najavili i gradonačelnik Milan Bandić i čelnik uprave Holdinga Slobodan Ljubičić.

Ovo su Bandićevi novi direktori Holdinga

Komentara 11

Avatar bambus
bambus
09:12 17.12.2013.

nema frke , kad muž zaglibi , žena vodi dalje , obiteljske poslove , nije ona ništa znala ..bando kleptomanska .

KR
kristov
08:51 17.12.2013.

Zajamčen "uspjeh" ako znamo s kojeg fakulteta dolazi, ako znamo iz kojeg ureda dolazi, ako znamo da je generalska supruga, koji je eto malo zabrazdio maznuvši niti manje, niti više od 5 milijuna, nije to ništa, nisu li mnogi maznuli više prije njega, a da pri tome ova gospođa nije znala za rabotu muža iako je uredno (valjda) dijelila postelju, pa i pokoju besjedu. Nije li joj se učinilo da general i sa tako visokim činom donosi više novaca doma od uobičajene svote koja nije mala, a koju je redovito primao za svoje "borbeno dejstvovanje" u uredima obavještajnih službi?? Naravno kako se pljačka, kada je otkrivena, mora vratiti, sada je zgodno da bračni drug koji je "čist" preuzme, ha opet državnu ili gradsku tvrtku iz koje će se već navedeni uradak pokriti, odvući i zavući, zastarjeti. Uglavnom biti će po onoj ujo vuk magare, porezni obveznici i onako sve plaćaju! Bandiću, vjerovao sam da si spreman za promjene, no vidim da si postojan, kako u ljubavi prema zločincu Titu, tako i u sklonosti da zažmiriš pred kriminalom! Ne bu dobro!

Avatar Vuglec
Vuglec
11:01 17.12.2013.

Nismo niti mislili da bi na to mjesto mogla doći neka mlada, poštena, školovana osoba sa burze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije