Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimka obišla svijet

Atrakcija WRC-a: 2021. postali hit na društvenim mrežama jer su ulovili kotač

Ivanić Grad: Snimali WRC Croatia Rally 2021. kad je za vrijeme utrke jednom autu otpao kotač
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
21.04.2023.
u 12:53

Veselo društvance zaljubljenika u utrke poznaje se od malena, a spaja ih ljubav prema automobilima.

Mislili su da će ta subota 2021. godine biti dan kao i svaki drugi, no pretvorio se u najuzbudljiviji u životu. Osmero prijatelja i zaljubljenika u automobilizam iz Dubrovčaka Lijevog, mjestašca na obali Save u blizini Ivanić Grada, uputilo se ujutro pogledati jednu od utrka u sklopu velikog WRC Croatia Rallyja. Potajno su se nadali nekom suveniru, komadićku plastike ili otpalom blatobranu, no ono što se dogodilo pred sam kraj utrke, još će se dugo prepričavati u ivanićgradskom kraju, a i šire.

- Taman smo se spremili otići. Prolazila je pretposljednja posada kada im je otpao desni kotač i počeo se kotrljati u šumu. Odmah smo potrčali prema njemu jer smo znali da imamo jako malo vremena do prolaska sljedećeg automobila. Kada sam primio felgu, još je bila vruća - uzbuđeno nam je prepričao tada 20-godišnji Ivan Novaković događaj koji je veselu ekipu učinio slavnima, a njemu priskrbio titulu Hvatača vatrenog obruča.

VIDEO Posjetili smo hvatače kotača na utrci WRC Croatia Rallyja 2021. godine

Otkako se snimka njihove avanture pojavila na društvenim mrežama, slavnoj šestorki iz šume, Leu Hercegu, Ivanu i Teu Novakoviću, Kristijanu Tumpaku te Filipu i Vilimu Pokasu telefoni nisu prestajali zvoniti. Snimka njihova lova na felgu obišla je svijet, a pogledali su je deseci tisuća ljudi. 

- Moram napomenuti da nisam kaskader već sam pao spontano - smijao se Filip Pokaz koji se na snimci poskliznuo u bijegu od jurećeg automobila pa ga od tada zovu i Kaskader. 

Još vrući kotač, pričali su nam dečki, uprtili su pomoću štapova i krenuli ka cilju utrke. Ubrzo su susreli ekipu u potrazi za izgubljenim kotačem. Najprije su im rekli da ga moraju vratiti, no onda je šef tima kazao kako su gume i felga neupotrebljivi te ih mogu zadržati za uspomenu. Njihovoj sreći nije bilo kraja. 

Ivanić Grad: Snimali WRC Croatia Rally 2021. kad je za vrijeme utrke jednom autu otpao kotač
1/8

- Zbog ovakvih se stvari i rade WRC reliji, zbog nas navijača koji vjerno pratimo svaku utrku - velio nam je Kristijan Tumpak Kićo. 

- Jedan zaljubljenik u relije iz Slovenije nudio nam je 6.000 eura za nju, ali nema te nule iza jedinice za koju bismo ju prodali. Naš Fićo je riskiral život da ju dobijemo - dodao je Kićo. Cijelo naselje bilo je ponosno na svoje lovce na užareni kotač, ali i na snimatelja Tea Novakovića bez kojega ne bismo doznali za njihov pothvat. 

- Imao sam svoj YouTube kanal, no nisam uspio naći sponzore pa je propao, ali volim snimati u slobodno vrijeme. Ovo mi je najgledaniji video ikada - pohvalio se tada Teo. 

VIDEO 'GLE KOTAČ!': Dečki s utrke uzeli suvenir

Veselo društvance zaljubljenika u utrke poznaje se od malena, a spaja ih ljubav prema automobilima. Ovo im je bio treći reli koji su pratili zajednički, a gledali su i INA Delta Rally te Rally Kumrovec. S njima su utrku pratili i mehaničar Josip Sorić te Marko Matijević, vlasnik automehaničarske radionice Mac Autousluge. 

- Marko i ja morali smo ranije otići pa smo dobacili dečkima, 'dajte ulovite kotač pa da ga izložimo u radioni'. Nije nam bilo na kraj pameti da će se to i dogoditi - govori Sorić. 

Posada koja je ostala bez kotača, doznali smo od dečkiju, bila je ona Racing Family Ravenščak. Za upravljačem Ford Fieste sjedio je vlasnik tvrtke Auto Krešo u društvu kćeri. Završnih 300 metara do evakuacijskog puta odvozili su bez kotača, no nitko nije ozlijeđen, a automobil je saniran pa je sudjelovao u nedjeljnoj utrci.

- Kada su se vratili po kotač, slikali su se s nama, poklonili nam ga te objavili fotku na svom storyju - dodao je Leo Herceg pokazujući nam fotografije.

Velika im je želja, rekli su dečki, da upoznaju vozača relija Juraja Šebalja i da zajedno driftaju. Uživajući u svojoj slavi, slažu se da su 2021. godine ispali gotovo pa veća atrakcija nego sam WRC Croatia Rally. Na društvenim mrežama s uzbuđenjem su čitali poruke podrške iz čitave regije, a hejterima poručili: A gdje je vaš kotač!??

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije