Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajna snimka

Zvonimir Vrančić priznaje da je zatvarao oči pred kriminalom?

Red Bull Cliff Diving
Foto: Marko Lukunić
1/2
13.05.2013.
u 16:20

Vidi se da je to potpuno neobvezni razgovor koji je montažom pretvoren u pokušaj da me osramote, kaže Zvonimir Vrančić

Anonimni autor na YouTubeu postavio je u subotu navečer snimku razgovora s gradonačelnikom Zadra Zvonimirom Vrančićem u kojoj, prema navodima autora, Vrančić priznaje da je zatvarao oči pred kriminalom. Vrančić u snimci na upit autora snimke o tome je li informiran o korupciji u Zadru tvrdi kako nije dobro biti neinformiran, ali ni previše informiran jer je tada gotov!? Da su u videu očito montirana neka pitanja, pokazuje i pitanje je li Vrančić krao za svoga mandata. Vrančić je rekao da je ovdje došao čista obraza "osim nekih detalja, nekih sitnih zamolbi možda, di sam neki ustupčić napravio, i to ono kako bi ti reka, je... mu mater, sitno nešto". Nakon podužeg navodnog njegova odgovora, ponovno mu se postavlja isto pitanje je li krao za vrijeme svog mandata, na što je montiran dio Vrančićeva prijašnjeg odgovora: "...kako bi ti reka, je... mu mater, sitno nešto!"

Sam Vrančić tvrdi da je riječ o razgovoru od prije nekoliko mjeseci, ali da su pitanja montirana naknadno.

– Iz same snimke vidi se da je to montirana zločesta konstrukcija i da je to potpuno neobvezan i nevezan razgovor koji je nastao prije više mjeseci. Montažom pitanja neobavezan razgovor pretvoren je u pokušaj moje blamaže. Naravno da je to najvjerojatnije napravljeno zbog predizborne kampanje i na korist SDP-a te da ima kao svrhu skretanje s pravih tema i SDP-ova pokušaja zaustavljanja luke Gaženice i onemogućivanja napretka Zadra na čelu s Božidarom Kalmetom – rekao je Vrančić koji na snimci tvrdi kako mu ne odgovara eventualno nametanje Božidara Kalmete za gradonačelničkog kandidata, a dotiče ga se i komentarom na upit o njegovim saznanjima o istragama USKOK-a i DORH-a nad Kalmetom.

Vrančić je na izborima baš kandidat za dogradonačelnika Božidaru Kalmeti. Vrančić u snimci priča i o rezervnim listama HDZ-a i o fingiranim sukobima s njima, a autor snimke upućuje na to da je riječ o nezavisnoj listi Konji, Laburistima i Renu Sinovčiću.

– Sve je to konstrukcija i izmišljotina. Ja sam žrtva namještaljke – rekao je Vrančić. Na upit je li zbog navodnog priznanja da je zatvarao oči pred kriminalom s njime stupio u kontakt DORH, Vrančić je rekao da nije, ali da bi institucije trebale reagirati na izmišljotine i neovlašteno snimanje. 

Pogledajte snimku.

>>Vrančić Ingrid Antičević: Ne upirite zvjerske oči prema meni!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije