Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koalicija pred raspadom?

Žuti karton HDZ-u nakon demonstracije sile u gradskom vijeću

Naguravanje sa zaštitarima u zadarskoj vijećnici
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
08.10.2014.
u 14:54

Ovim drugima pak poručujem da ako ne žele raditi u vijeću neka daju ostavku, rekao nam je Rudolf Dvorski predsjednik županijskog HSP AS koji nije potvrdio da je u zadarskoj vlasti došlo do krize vlasti

HSP AS dao je žuti karton zadarskom HDZ-u, koalicijskom partneru u zadarskoj gradskoj vlasti zbog događanja u gradskoj vijećnici prošlog tjedna kada su zaštitari nasilno pokušali s govornice vijećnice udaljiti oporbene vijećnike Akcije mladih, Marka Pupića Bakrača i Antu Rubešu. Mučne scene u gradskom vijeću Starčevićance su zgranule tim više što su od prekida sjednice predlagali da se sjednica vijeća nastavi u drugoj vijećnici.

- Pupić Bakrač je taj čin s kojim se ne slažemo i koji onemogućava rad ljudima koje su izabrali građani, najavljivao danima. Ma mi smo i prije sjednice predlagali rješenje bez nasilja. Mi ne pristajemo na demonstraciju sile i na vijećnike ne treba slati ni policiju ni zaštitare i stoga dajemo našem koalicijskom partneru žuti karton. Ovim drugima pak poručujem da ako ne žele raditi u vijeću neka daju ostavku - rekao nam je Rudolf Dvorski predsjednik županijskog HSP AS koji nije potvrdio da je u zadarskoj vlasti došlo do krize vlasti, ali i dodao da se zna što slijedi iza prvog žutog kartona.

- Mi nećemo dozvoliti da nam koalicijski partner i to jačem partneru HDZ-u minorna stranka poput HSP AS prijeti sa žutim kartonom jer je to nedopustivo. Nikad se nitko nije tako ponašao i to si dozvoljavao, pa neće ni oni. Dvorskom to nije prvi put - rekao nam je predsjednik zadarskog HDZ-a Zvonimir Vrančić na tvrdnju predsjednika zadarskog HSP AS Rudolfa Dvorskog o žutom kartonu HDZ-u zbog nedavnih događaja u gradskoj vijećnici.

Na upit znači li to krizu vlasti u Zadru Vrančić je rekao: - To samo znači da nećemo dozvoliti takvo ponašanje i da ćemo razgovarati, ali ako se tako nastavi možemo i na prijevremene izbore.

>>'Zaštitari nisu imali zakonskog temelja izdati bilo kakvo upozorenje i zapovijed'

>>Zaštitari iznijeli vijećnika, a nakon što se vratio uslijedila tučnjava!
 

Komentara 1

NE
neboiznadzagreba
13:57 08.10.2014.

Tko s vragom tikve sadi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije