Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća Ethiopian Airwaysa

'Zrakoplov je naglo zaokrenuo, iz njega je izlazio bijeli dim, ispadala je odjeća...'

Srušio se zrakoplov Ethiopean Airlinesa
Foto: Reuters
1/7
11.03.2019.
u 17:38

Pilot je zatražio dozvolu da se vrati, kazavši da ima problema, no bilo je prekasno

Zrakoplov Ethiopian Airwaysa, koji je u nedjelju u smrt odveo 157 putnika i članova posade, stvarao je čudnu buku, iz njega je izlazio dim i ispadali su razni predmeti dok je nadlijetao polje s prestrašenim kravama prije nego se srušio, kazali su očevici.

Zrakoplov je poletio u nedjelju iz glavnoga grada Etiopije i krenuo prema Nairobiju s putnicima iz više od 30 zemalja. Svi su poginuli.

Pilot je zatražio dozvolu da se vrati, kazavši da ima problema, no bilo je prekasno.

Pogledajte video o nesreći:

Nekoliko očevidaca s područja na kojem se zrakoplov srušio kazalo je da je iz stražnjeg dijela zrakoplova izlazio dim, a četvorica su kazala i da se čula glasna buka.

"Bila je glasna. Kao kada se trese metal", rekla je Turn Buzuna, 26-godišnja domaćica i seljanka koja živi 300-ak metara od mjesta nesreće. "Svi kažu da nikada nisu čuli takav zvuk zrakoplova, a nalaze se na trasi kojom oni lete", dodala je.

Malka Galato (47), seljanka na čije je polje zrakoplov pao, također je kazala da je iz njegova stražnjeg dijela izlazio dim i iskre. "Bio je jako blizu tlu i zaokrenuo je.... Krave koje su pasle pobjegle su u panici."

Srušio se zrakoplov Ethiopean Airlinesa
1/18

Tamirat Abera (25), koji je u to vrijeme prolazio pored tog polja, rekao je da je zrakoplov naglo zaokrenuo, a iz njega je izlazio bijeli dim i ispadali su predmeti poput odjeće i novina.

"Pokušao se dignuti, ali nije uspio i pao je na nos", rekao je. "Bilo je vatre i bijelog dima koji je potom postao crn."

Zrakoplov je bio pun goriva jer je tek bio poletio.

Komentara 8

MX
Mister X
17:56 11.03.2019.

4 mjeseca je star zrakoplov, znači nije neka stra kanta pa eto dotrajo....

DU
Deleted user
22:46 11.03.2019.

Kina je izjavila da nijedan zrakoplov ove type Boling 737 neće dobit dozvolu za uzlijetanje do daljnega.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:32 11.03.2019.

Kosovari pokrenuli akciju " čelični prsten " to nam dajte !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije