Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad zrakoplova

Koban let za Nairobi: Nije stigao na let, a ispao najveći sretnik

Ahmed Khalid trebao je biti na kobnom letu Ethiopian Airlinesa
Foto: Reuters
1/10
10.03.2019.
u 12:44

Zrakoplov je uzletio u 08.38 sati po lokalnom vremenu, a kontakt sa zrakoplovom izgubljen je u 8.44 sati. Potvrđeno je da je zrakoplov pao na području Bishoftua (Debre Zeit), oko 50 kilometara udaljenosti od mjesta polijetanja, a u zračnoj luci u Nairobiju mnogi su čekali na informacije.

Najcrnje vijesti pogodile su jutros obitelji putnika na letu Ethiopia Airlinesa iz Adis Abebe u Etiopiji za Nairobi u Keniji.

Zrakoplov je uzletio u 08.38 sati po lokalnom vremenu, a kontakt sa zrakoplovom izgubljen je u 8.44 sati. Potvrđeno je da je zrakoplov pao na području Bishoftua (Debre Zeit), oko 50 kilometara udaljenosti od mjesta polijetanja, a u zračnoj luci u Nairobiju mnogi su čekali na informacije.

Putnik Ahmed Khalid trebao je biti na kobnom letu Ethiopian Airlinesa za Nairobi, međutim u Dubaiju nije stigao na povezani let. U Nairobiju ga je dočekao otac Khalid Bzambur, javlja Reuters. 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Žena s fotografije čekala je slijetanje zrakoplova u Nairobiju i dolazak zaručnika, no dočekala je najgore vijesti. 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Čekamo moju  mamu. Nadamo se da je išla drugim letom ili je zakasnila. Ne odgovara na telefonske pozive", kazala je Wendy Otieno plačući. Robert Mudanda (46) čekao je šogora iz Kanade. "U zračnoj luci nismo nikoga vidjeli iz zrakoplovne tvrtke", rekao je britanskoj agenciji Reuters tri sata nakon nestanka zrakoplova.

 

Bekele Gutema, koji se našao u blizini pada zrakoplova, rekao je za BBC kako je vidio strašnu eksploziju zrakoplova.

"Eksplozija i vatra su bile toliko jake da nismo mogli biti u blizini tog mjesta. Sve je izgorjelo. Vatrogasci su stigli oko dva sata nakon pada zrakoplova. Sada su na tom području i četiri helikoptera. Tu eksploziju nitko nije mogao preživjeti". 

Među putnicima bila su 32 državljana Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero  iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Nizozemske, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljana iz Maroka, Španjolske, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Četvero putnika imalo je putovnice Ujedinjenih naroda i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena. 

Pogledajte i video Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja

 

Komentara 8

BO
Bojans
14:58 10.03.2019.

Pa da li je sretnik to bu vidio u budućnosti.

IM
Immanuell
16:02 10.03.2019.

Moj sinko..... To je multinacionalna tragedija....... Strahota.......

GO
GorenjeHiSense
08:27 11.03.2019.

Koban let? A ja mislia da je bia koban pad....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije