Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na govor

Zoran Milanović Vladi: Bavite se ozbiljnim državnim problemima

milanović, hrelja, čačić
Jurica Galoić/PIXSELL
Autori: Nikola Sever Šeni, Sandra Veljković
16.04.2010.
u 14:55

Zoran Milanović na Josipovićev govor gleda kao na poslanje dobre volje i nešto dobro za Hrvatsku, BiH i regiju.

Govor predsjednika Josipovića u BiH važna je stvar, ali u ovom trenutku Hrvatska ima mnogo važnijih stvari kojima se Vlada ne bavi jer vjerojatno to nije u stanju pa onda pokušavaju pozornost i nerv javnosti usmjeriti prema nezadovoljstvu koje će kreirati na temama kao što je Registar branitelja u vezi s kojim se provodi nepotrebna policijska represija i štiti jedna vrijednost koju bi HDZ trebao objasniti.

A ovaj primjer s izjavom, govorom i posjetom predsjednika Josipovića BiH naprosto je dokaz da smo na drukčijoj valnoj dužini - komentirao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović reakciju HDZ-a na govor predsjednika Josipovića u Parlamentu BiH i zaključio:

- Ja na Josipovićev govor gledam kao na poslanje dobre volje i nešto dobro za Hrvatsku, BiH i regiju.

Govor u skladu s Deklaracijom

- Za mene je taj govor u skladu s Deklaracijom o Domovinskom ratu. Ali život ide dalje, povijest ide dalje. Politika je liderstvo, a predsjednik je pokazao liderske osobine, ali i zdrav razum i jedan smisao za realno i moguće u ovom trenutku, a HDZ misli drukčije.

Poručio bih im da se bave ozbiljnim državnim problemima - objasnio je Milanović i zaključio kako je stav velikog dijela hrvatske i svjetske javnosti da je to pozitivan i dobronamjeran potez:

- A gospođa Kosor i dio HDZ-a misle drukčije. To je politika.

Stavu oporbenog čelnika priklonio se, najvećim dijelom, i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor:

- Hrvatska sigurno kao država nije bila agresor u BiH, a da je bilo mnogo krivih poteza, bilo je. Sve zločine treba osuditi i svim se žrtvama treba ispričati. Što se tiče HSLS-a, svaka je isprika žrtvama dobrodošla, tako i ona u Ahmićima. I pozdravljam ono što je napravio predsjednik Josipović, ali to treba odvojiti od službene politike i hrvatske države.

Đapić: Josipović je sofisticirani Mesić

– Izjava predsjednika Ive Josipovića u Sarajevu nanijela je veliku štetu Hrvatskoj. To nije bio lapsus, već duboko promišljen čin. Predsjednik Ivo Josipović sofisticirani je Mesić, a time još opasniji od svojega prethodnika. Josipović je ovom porukom dao negativan doprinos reviziji novije hrvatske povijesti, a štetu bi mogli snositi hrvatski generali u Haagu kojima je suđenje završnici. Nije nevažno ni to što smo pred ustavnim promjenama u BiH – ocijenio je počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Komentara 35

OB
-obrisani-
15:44 16.04.2010.

milinovic josipovic kajin cacic i ostala jeftina kumpanija su dobro placeni masonski sluge .....odvale pa bre ako uspije.....njima je zivot dobro placena ZAJEBA - -IJA na racun sveg h r v a t s t v a ......to su juznou juzno slovenski bastardi....

OB
-obrisani-
19:55 16.04.2010.

A jesu se skupila ekipa a lepi cane-- nema niti 1 dana u HV- kaže BIO SAM PREMLAD-samo 25 godina a Hrelja u mirovini već 20 godina- otišao sa 35 -- vidi ga puca od zdravlja, priča se da može je... popiti i pojesti A Čačić -- ubojica dvoje ljudi, smije se koji ste vi likovi..............gadljivo

OB
-obrisani-
00:16 17.04.2010.

..ako ovi gori na sliki, svi skupa dobiju 5%..., biti cé sricni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije