Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zoran Milanović Vladi: Bavite se ozbiljnim državnim problemima

Zoran Milanović na Josipovićev govor gleda kao na poslanje dobre volje i nešto dobro za Hrvatsku, BiH i regiju.
16. travnja 2010. u 14:55 35 komentara 1 prikaza
milanović, hrelja, čačić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Govor predsjednika Josipovića u BiH važna je stvar, ali u ovom trenutku Hrvatska ima mnogo važnijih stvari kojima se Vlada ne bavi jer vjerojatno to nije u stanju pa onda pokušavaju pozornost i nerv javnosti usmjeriti prema nezadovoljstvu koje će kreirati na temama kao što je Registar branitelja u vezi s kojim se provodi nepotrebna policijska represija i štiti jedna vrijednost koju bi HDZ trebao objasniti.

A ovaj primjer s izjavom, govorom i posjetom predsjednika Josipovića BiH naprosto je dokaz da smo na drukčijoj valnoj dužini - komentirao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović reakciju HDZ-a na govor predsjednika Josipovića u Parlamentu BiH i zaključio:

- Ja na Josipovićev govor gledam kao na poslanje dobre volje i nešto dobro za Hrvatsku, BiH i regiju.

Govor u skladu s Deklaracijom

- Za mene je taj govor u skladu s Deklaracijom o Domovinskom ratu. Ali život ide dalje, povijest ide dalje. Politika je liderstvo, a predsjednik je pokazao liderske osobine, ali i zdrav razum i jedan smisao za realno i moguće u ovom trenutku, a HDZ misli drukčije.

Poručio bih im da se bave ozbiljnim državnim problemima - objasnio je Milanović i zaključio kako je stav velikog dijela hrvatske i svjetske javnosti da je to pozitivan i dobronamjeran potez:

- A gospođa Kosor i dio HDZ-a misle drukčije. To je politika.

Stavu oporbenog čelnika priklonio se, najvećim dijelom, i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor:

- Hrvatska sigurno kao država nije bila agresor u BiH, a da je bilo mnogo krivih poteza, bilo je. Sve zločine treba osuditi i svim se žrtvama treba ispričati. Što se tiče HSLS-a, svaka je isprika žrtvama dobrodošla, tako i ona u Ahmićima. I pozdravljam ono što je napravio predsjednik Josipović, ali to treba odvojiti od službene politike i hrvatske države.

Đapić: Josipović je sofisticirani Mesić

– Izjava predsjednika Ive Josipovića u Sarajevu nanijela je veliku štetu Hrvatskoj. To nije bio lapsus, već duboko promišljen čin. Predsjednik Ivo Josipović sofisticirani je Mesić, a time još opasniji od svojega prethodnika. Josipović je ovom porukom dao negativan doprinos reviziji novije hrvatske povijesti, a štetu bi mogli snositi hrvatski generali u Haagu kojima je suđenje završnici. Nije nevažno ni to što smo pred ustavnim promjenama u BiH – ocijenio je počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Kako do najljepšeg osmijeha
PROMO
Kako do najljepšeg osmijeha: Tretmani koji će vaše zube učiniti besprijekornima

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    milinovic josipovic kajin cacic i ostala jeftina kumpanija su dobro placeni masonski sluge .....odvale pa bre ako uspije.....njima je zivot dobro placena ZAJEBA - -IJA na racun sveg h r v a t s t v a ......to su juzno ... prikaži još!u juzno slovenski bastardi....

  • -obrisani-:

    A jesu se skupila ekipa a lepi cane-- nema niti 1 dana u HV- kaže BIO SAM PREMLAD-samo 25 godina a Hrelja u mirovini već 20 godina- otišao sa 35 -- vidi ga puca od zdravlja, priča se da može ... prikaži još! je... popiti i pojesti A Čačić -- ubojica dvoje ljudi, smije se koji ste vi likovi..............gadljivo

  • -obrisani-:

    ..ako ovi gori na sliki, svi skupa dobiju 5%..., biti cé sricni....