Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremio im vješala

Žičanom omčom ubija mačke iz susjedstva koje dođu u dvorište

macke
09.05.2010.
u 12:36

Godinama mi rade štetu i dosta sam šutio i trpio. Sada ću ih početi i trovati, kaže Vinkovčanin S.T., zbog čijeg je obračuna sa životinjama pozvana policija

Stanovnici Vijenca Jakova Gotovca u Vinkovcima digli su se na noge zbog susjeda S. T. koji je na svoju ogradu postavio žičanu omču kojom lovi i ubija njihove mačke.

“Namjerno ih muči!”
– Moju sijamsku mačku doslovno sam skinuo s vješala kada se zapetljala u omču. Bila je uvezana kao kulen, a to je susjed namjerno napravio da se što više muči dok se još više uteže pokušavajući se  osloboditi. Bila je i policija, samo su ga opomenuli da ne čini to izvan svoga dvorišta, a nama rekli kako on ima pravo ne voljeti mačke. Zar bih se ja sada trebao tući s njim jer ne volim to što on radi – ogorčen je veterinar Nino Jukić. Tvrdi kako su na taj način u posljednjih nekoliko dana ubijene barem tri mačke iz susjedstva.

Susjedi priznaju kako se S. T. u više navrata žalio da njihove mačke ulaze u njegovo dvorište i prave štetu.
– Ne možemo mačke držati stalno u kući. Moraju se i one malo protrčati i ne vjerujem da prave baš toliku štetu – kažu susjedi.

Po reakciji prozvanog S.T. čini se da primirja u vinkovačkom naselju neće skoro biti.
– Sada ću ih početi i trovati jer ne doopuštam da tuđe mačke ulaze u moje dvorište – kaže S.T., dodajući kako mu mačke iz susjedstva čine veliku štetu.

“Ne daju mi mira”
– Imam novu vrtnu garnituru i sva je od mačjeg izmeta i urina, a kada je nedavno supruga napravila kolač i stavila ga na terasu da se ohladi, našao sam mačke kako ga jedu. Slično je i kada stavimo meso na odmrzavanje. Tako je to već godinama i dosta sa šutio i trpio. Ako se razljutim, postavit ću struju u omču i ogradu pa neka onda dolaze i oni i njihove mačke - zaprijetio je S.T.

Dodaje kako je izgradio i mali ukrasni ribnjak, ali nije bio dugog vijeka jer su mu mačke pojele sve ribice. Nemoćna je i Udruga Prijatelja životinja koja ima dosta primjedbi na rad policije.

- Gotovo svakodnevno nam se javljaju ljudi koji su vidjeli slučajeve zlostavljanja ili ubijanja životinja. Međutim, suradnja s policijom bi trebala biti bolja i oni bi morali oštrije reagirati prema zlostavljačima. Sada sve ovisi od policajca koji je izašao na događaj - neki imaju razumijevanja, a neki ne - kaže Vlatka Tuček, tajnica Udruge Prijatelji životinja., kaže Vlatka Tuček, tajnica Udruge Prijatelji životinja.

Ključne riječi

Komentara 125

AN
Antiša
21:51 14.03.2011.

Ja sam gazda u mom dvorištu, naravno dok moja žena nije u blizini.

FE
Felicijen
15:30 09.05.2010.

Čemu se uopće čudimo raznoraznim okrutnostima i nečovječnostima u ratu i u miru kad smo okruženi ovakvim monstrumima koji naravno idu redovito mirne savjesti svaku nedjelju na misu i uopće su vrlo bogobojazne dobričine. Jedino što ne vole životinje pa ih dave žicom. Jer, napokon, njihov vrt je samo njihov vrt! Što bi takvi tek radili ljudima da zalutaju u njihov (i samo njihov!) vrt?

OB
-obrisani-
22:18 09.05.2010.

Hajde nek dodje ovamo taj kretenko,i neka to ovdje napravi kako u Vinkovcima radi tim nemocnim bicima...nebi dobro prosao,kao prvo bi dobio novcanu kaznu i to paprenu ,a nek naidje na paprenog suca ,odsjedio bi dvje -tri godine u cuzi....Kreten.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije