Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'inače je u kavezu'

Žena i njezin ljubimac teško ozlijeđeni nakon napada vučjaka: Njegov vlasnik sankcioniran

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
26.07.2021.
u 16:00

Zaustavimo to, spriječimo tragedije. Promislimo samo da moglo biti i dijete na mom mjestu, poručila je teško ozlijeđena vlasnica

U Srinjinama je vučjak napao ženu i njenog psa samojeda. Vlasnica je primljena u bolnicu s teškim ozljedama noge, vrata i ramena, a njezin je ljubimac odveden u Samobor na operaciju. Smrskana mu je čeljust, kao i kosti noge. 

- Taj je vučjak inače u kavezu, u dvoru. Često bi komentirali da ne daj Bože da izleti, ubija bi nekoga, opisala je vlasnica za Dalmatinski portal.

- Zgrabio je Messija pa napao mene. Zaustavio se promet, izašli su ljudi pomoć, ali nisu ga uspjeli odvojiti od nas. Onda je netko otišao do vlasnika, dodala je.

Poslala je apel da se spriječi ovakav način držanja i odgajanja pasa kao što to radi vlasnik vučjaka iz Srinjina

- Nije meni cilj da se ubije taj pas, nego da se spriječi način držanja opasnih pasmina. Jer ako je, i ovaj vlasnik može opet uzeti drugog i na isti način ga tretirati i imat ćemo istu opasnost. Zaustavimo to, spriječimo tragedije. Promislimo samo da moglo biti i dijete na mom mjestu, poručila je.

Napad je, kako navodi Dalmatinski portal, prijavljen i policiji. Iz bolnice su ih obavijestili kako je 57-godišnjakinja primljena zbog ugriza psa. Iz policije navode kako je žena nakon liječničke obrade puštena na kućnu njegu, dok je 55-godišnji vlasnik vučjaka prekršajno sankcioniran.

- Sankcioniran je zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira izdavanjem obveznog prekršajnog naloga. Također, o događaju je izviještena i Veterinarska inspekcija kako bi bili u mogućnosti poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, zaključuju iz policije. Muškarac će morati platiti kaznu u iznosu od 700 kuna. 

VIDEO U Slavonskom Brodu vozač autobusa priveden u Županijsko državno odvjetništvo u pratnji policije.

Ključne riječi

Komentara 4

CO
coolman
16:26 26.07.2021.

Stvarno, rigorozna kazna! Možda čak i pre oštra!

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:22 26.07.2021.

dok je kazna 700 kuna nema pomaka ... to treba tretirati kao pokušaj ubojstva a ne remećenje javnog reda...

LI
liliZG
16:20 26.07.2021.

platiti troškove operacije i post operativne njege samojeda i propuštenu dobit koju je izgubila gospođa zbog prisilnog bolovanja,... to je način na koji se rješavaju takvi problemi i vlasnici pasa koji ih odgajaju za agresivnost,..... jako mi žao tog vučjaka , obožavam te pse i njemačke ovčare, jako su dobri psi, osim ako ih krivo ne odgojiš....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije