Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgojiteljica tužila ravnateljicu vrtića u Kostreni

"Zbog zlostavljanja na poslu završila sam na bolničkom liječenju"

Dječji vrtić
G. Kovačić/Pixsell
18.11.2009.
u 19:32

Zbog dugogodišnjeg zlostavljanja na poslu, Ž. Kovačević Andrijanić tijekom listopada ove godine 17 dana je boravila i na liječenju na odjelu neurologije u KBC-u Rijeka!

Jučer sam Ingrid Lončarić, ravnateljici dječjeg vrtića Zlatna ribica u Kostreni, osobno uručila jedan primjerak tužbe koju je moja odvjetnica proslijedila Općinskom sudu u Rijeci - rekla nam je vidno potresena Željka Kovačević Andrijanić, odgojiteljica u vrtiću Zlatna ribica i majka troje djece, koja tvrdi da je ravnateljica tog vrtića Ingrid Lončarić godinama šikanira, emocionalno zlostavlja i krši joj radna prava - samo zato što je još 1999. godine ukazala na nepravilnosti u radu, i što je zbog svoje predanosti poslu i kreativnosti “drukčija od drugih”!

Uvijek u strahu

Zbog dugogodišnjeg zlostavljanja na poslu, Ž. Kovačević Andrijanić tijekom listopada ove godine 17 dana boravila je i na liječenju na odjelu neurologije u KBC-u Rijeka! Ovih dana na adresu I. Lončarić i službeno će stići tužba od Općinskog suda u Rijeci.

To je (pred)zadnji čin jedne drame koja se pred očima odgajateljica i roditelja djece u dječjem vrtiću u Kostreni odvija već cijelo desetljeće, a prema tvrdnjama Ž. Kovačević Andrijanić, Zlatna ribica za nju je bila sve samo ne - zlatna.

- Strašno je svakog dana ići na posao s knedlom u grlu, u strahu što vas tog dana očekuje na poslu - priča Željka Kovačević Andrijanić, riječkoj javnosti poznata i kao književnica, novinarka, voditeljica i prva glavna urednica Radija Trsat.

Ako ti ne paše, daj otkaz!

- Sve je počelo 1999. godine, nakon mog zapošljavanja u vrtiću, kada sam ukazala na nepravilnosti u radu. Platne liste nisu bile pravilno obračunate, i djelatnice su bile zakinute.

Kada sam se obratila ravnateljici, odbrusila mi je “Ako ti ne paše, daj otkaz!”. No kako ne mogu gledati nepravdu, i tada, a i kasnije, nisam se libila ukazivati na nepravilnosti u radu i propuste u odgoju djece.

Odgovor je bio ravnateljičino kršenje mojih prava - osporavanje prava na skraćeno radno vrijeme kao majci djeteta s poteškoćama u razvoju, uskraćivanje jubilarne nagrade, vrijeđanje, ponižavanje, klevetanje...

Zbog svega sam počela patiti od migrena s povraćanjem, srčanih poteškoća, bakterijske infekcije, nesanice, anemije, košmarnih snova...

Tužbom ne želim do novca za sebe, nego samo do moralne zadovoljštine i pravde, a traženih 10 tisuća kuna na ime neimovinske štete donirat ću Domu za nezbrinutu djecu I. B. Mažuranić u Rijeci - kaže Ž. Kovačević Andrijanić.

Ravnateljica vrtića Ingrid Lončarić danas nam je kratko rekla da će se o tužbi očitovati u dogovoru s odvjetnikom kada je dobije.

Komentara 15

MI
MimiMark
10:47 19.11.2009.

Ja mislim da je žena u stvari baš hrabra. Treba to izdržati. Mnogi šute i trpe ili daju otkaz ili ostanu bez posla jer se nemaju snage boriti. A doktorica koja je komentirala tamo gore slaba je doktorica ako ne zna da se emocionalno nestabilne osobe lječe na psihijatriji a ne na neurologiji. Neurologija lječi ljude s moždanim udarima, paralizama, multiplim sklerozama, raznim glavoboljama i slično. Doktorice ne znam kolko vi znate o mobingu ali mi se čini ne baš puno.

MA
maja0123
11:29 19.11.2009.

ovoj ženi svaka čast!!! skidam joj kapu na hrabrosti i obrani svojih uvjerenja pa makar i pred nadređenim i putem suda.. treba puno hrabrosti za to! što se tiče Vaše rečenice, doktorice, \"Ako je bila tako predana u radu ii kreativna teško je vjerovati da onda nema emocionalnu stabilnost koja je potrebna za posao odgojiteljice. \"što je trebala? možda stisnuti zube i šutjeti kao što vi kažete!? možda biste Vi tako i napravili ali nakon 10 godina malteretiranja puko bi i kamen a kako ne bi jedna topla,zdrava, otvorena i sposobna osoba poput gosp. Željke!!! Uostalom, tko je ta Ingrid Lončarić da bi nekom uništila njegov život i smisao u svemu? moja poruka je SAMO NAPRIJED!!!! PUNO LJUDI JE UZ TEBE!!!

AL
Annabel Lee
14:25 19.11.2009.

Drzite se, Zeljka! Sve hrvatske udruge odgajatelja su uz Vas! Volimo Vas! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije