Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgojiteljica tužila ravnateljicu vrtića u Kostreni
Povratak na članak

"Zbog zlostavljanja na poslu završila sam na bolničkom liječenju"

Zbog dugogodišnjeg zlostavljanja na poslu, Ž. Kovačević Andrijanić tijekom listopada ove godine 17 dana je boravila i na liječenju na odjelu neurologije u KBC-u Rijeka!

Komentari 15

AM
A.M.KOSTRENA
21:37 09.04.2010.

Ahhahahhaha!!!!!!! Neka joj. Da bog dal da mora istrest milion kuna oštete. Tu ženu kad vidite u očima joj vidite da je zlo. Ona i još dve, tri tamo u tom vrtiču odma se vidi da su zlo. I prema dijeci. Tako da…… vijerujem da je zlo i prema tetama. Nju tamo neko čuva u opčini ko zna zašto.

VL
KO
kolegica12345
14:33 08.01.2010.

O da. Kolegica Zeljka je dobila izvanredni otkaz skrivljen ponasanjem djelatnika radi navodno teske povrede radne obaveze. A te teske povrede su sto je predala primjerak tuzbe pred svjedocima kako joj je savjetovano i sto je objavljen ovaj clanak i tako je navodno osramotila vrtic. Otkaz je dobila na bolovanju. Ne samo da nije zakonito obrazlozenje tih razloga otkaza i otkaz se ne smije dobit na bolovanju nego se ne moze dobit ni prema zakonu ako je podignuta tuzba za diskriminaciju prtotiv poslodavca nego se ima sva prava iz radnog odnosa prema zakonu dok traje spor, znaci i mirovinsko i zdravstveno i placa... Nije dobila ni placu do tog tzv. otkaza, ni bozicnicu… Ali sad se vidi kako ta direktorica razmislja ako uopce razmislja. Ako ima boga i pravde, a ima, sve ce joj se to vratiti. Kolegica je majka troje maloljetne djece i jedno je s posebnim potrebama i sad je socijalni slucaj. Prestrasno.

VL
PA
pais
02:46 29.01.2010.

Nadam se da će moberica što skorije biti prikovana na zid srama kao opomena svim maltretatorima!

VL
IS
isabella
23:24 08.04.2010.

Tipican primjer mobinga koji je veoma aktualan u novije vrijeme.Osobe koje su \"napadaci\" su vecinom osobe koje imaju manjak karaktera,nemaju takta,vecinom osobe sa manjkom strucnosti,da ne kazem primitivne,ljubomorne i zlobne osobe(kojima se nikada ne treba takvo nesto oprastati).Zao mi je gospodje Zeljke kojoj se to dogadjalo godinama (jedina \"greska\" je da nije taj problem rascistila od pocetka jer mobing na zalost cini sa vremenom osobu bolesnom. Mobing samo cini osoba koji ima psihickih problema,da ne kazem psyhopata).Nadam se da ce se ovaj slucaj dobro zavrsiti za gosp.Zeljku za koju sam sigurna da je prava osoba.Za ravnateljicu vrtica i ovu takozvanu doktoricu slijedi ista kazna..Vjerujte,niko jos nije prosao ne kaznjen,niti ce.Ako imate ozbiljnih psyhickih problema,javite se na lijecenje,mozete i anonimno..\"doktorice\" ako ste obrazovani,trebali biste se prema drugima korektno ophoditi.Vasim \"primjerom\" pokazujete da Vam Vasa diploma ne vrijedi puno u ovom ovozemaljskom zivotu.

VL
MI
MimiMark
10:47 19.11.2009.

Ja mislim da je žena u stvari baš hrabra. Treba to izdržati. Mnogi šute i trpe ili daju otkaz ili ostanu bez posla jer se nemaju snage boriti. A doktorica koja je komentirala tamo gore slaba je doktorica ako ne zna da se emocionalno nestabilne osobe lječe na psihijatriji a ne na neurologiji. Neurologija lječi ljude s moždanim udarima, paralizama, multiplim sklerozama, raznim glavoboljama i slično. Doktorice ne znam kolko vi znate o mobingu ali mi se čini ne baš puno.

VL
MA
maja0123
11:29 19.11.2009.

ovoj ženi svaka čast!!! skidam joj kapu na hrabrosti i obrani svojih uvjerenja pa makar i pred nadređenim i putem suda.. treba puno hrabrosti za to! što se tiče Vaše rečenice, doktorice, \"Ako je bila tako predana u radu ii kreativna teško je vjerovati da onda nema emocionalnu stabilnost koja je potrebna za posao odgojiteljice. \"što je trebala? možda stisnuti zube i šutjeti kao što vi kažete!? možda biste Vi tako i napravili ali nakon 10 godina malteretiranja puko bi i kamen a kako ne bi jedna topla,zdrava, otvorena i sposobna osoba poput gosp. Željke!!! Uostalom, tko je ta Ingrid Lončarić da bi nekom uništila njegov život i smisao u svemu? moja poruka je SAMO NAPRIJED!!!! PUNO LJUDI JE UZ TEBE!!!

VL
AL
Annabel Lee
14:25 19.11.2009.

Drzite se, Zeljka! Sve hrvatske udruge odgajatelja su uz Vas! Volimo Vas! :)

VL
MI
Mama iz Kostrene
07:21 20.11.2009.

Čula sam za ovo i želim reagirati. Ja sam jedna mama koja je imala djecu u tom vrtiću. Oni su sad u školi ali znam tetu Željku. Znam i ravnatlejicu ali ću mišljenje o njoj zadržati za sebe. Moje mišljenje o ravnateljici djeli većina roditelja djece u Kostreni koja su prije išla i sada idu u vrtić. Za tetu Željku mogu reći da je bila uvijek nasmijana i omiljena među djecom, a u njenoj grupi se s djecom uvijek radilo više nego u drugim grupama i stvarno je bila posebna. Ona je djeci bila i prijatelj i teta odgojiteljica i zato je djeca i sad kad idu u školu rado pamte kao nabolju tetu. A po Kostreni se već dugo priča da ravnateljica tetu Željku ne može smislit. Gdje ima dima ima i vatre. Samo toliko. Hvala.

VL
OD
odgojiteljica
12:56 20.11.2009.

Da dobro ste sto rekli doktorice. Ipak nešto i znate jer među posebne potrebe inače spadaju i visoka opća inteligencija i darovitosti na jednom ili više područja darovitosti, kreativnost i intrinzična motivacija. U tom smislu \'\'teta\'\' Željka je stvarno \'\'teta s posebnim potrebama\'\'. I uz to prilično obrazovana \'\'teta s posebnim potrebama\'\'.

VL
MA
maja0123
12:58 20.11.2009.

uz svo dužno poštovanje, doktorice, i ja sam po struci odgojitelj te iz iskustva znam da su najbolji pokazatelji kvalitete vašeg rada zadovoljna djeca i roditelji, stoga mislim da ova Vaša upadica nije baš bila potrebna.

VL
ZV
Zvonimir555
11:13 08.01.2010.

DRAGI MOJI, Ja sam zalosna da citav ovakve trule ispade nedostojnih ljudi, koji ozbiljnu zenu i majku nazivaju sa omalovazavanjem..Uzas ..! Zaista, Bog ima za svakoga Pravdu i kaze se u narodu ne RUGAJ SE JER CE TI SE TOCE TI SE TO I VRATITI..!!!! Ocito je ta >doktorica01,< neki balonja koji jos nema svoje djece..... Zalutao ovdje , jer mu je postalo dosadno na forumima da blati cas jednog cas drugog kandidata NEISTINAMA, pa sada trlja ruke kako iz je zavadio..!!!!! I BOLESNO SE K TOME SMIJE, JER I JESTE BOLESNIK!!!!!! Moj 28 - godisnji sin je pred sam Bozic ostao bez posla u slovenskoj firmi, jer je isto tako rekao >sefici< koja ga je SVAKODNEVNO MALTRETIRALA , da greske u svom poslu i da nije u pravu u mnogim slucajevima i TO JOJ JE D O K A Z A O ...Na sto mu je ona dala o t k a z jer je medju >zadnjima< dosao u firmu >a nekoga su morali da otpuste ..???Zbog krize u Svijetu..?? A JA MISLIM DA JE KRIZA U NJIHOVIM GLAVAMA I TO BI SVAKI PSIHOLOG MOGAO POTVRDITI.

VL
DO
doktorica
08:17 19.11.2009.

Nije jedina,mnogi su morali stisnuti zube i šutjeti i u drugim službama pa se nisu tužakali niti se neurološki liječili?!Ako je bila tako predana u radu i kreativna teško je vjerovati da onda nema emocionalnu stabilnost koja je potrebna zaa posao odgojiteljice.

VL
OB
-obrisani-
07:09 19.11.2009.

deset godina mućenja....a što kažu njene radne kolegice o njoj...jesu mjerodavne službe radile svoj posao...

VL
NI
ninamar
09:29 02.01.2010.

po kostreni se prica da je teta zeljka na bolovanju dobila otkaz radi ovog clanka jer da je osramotila vrtic u njemu. jel neko zna dali je to istina?

VL
DO
doktorica01
12:34 20.11.2009.

Ma da?! Posebna??? Ta vam je dobra. Teta s posebnim potrebama!!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.