Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepristrana istraga

Zbog zločina u Libiji NATO-ove snage pod istragom Haaga?

Bolnica u Tripoliju od jutra je pretprana ranjenima
AFP/PIXSELL
11.11.2011.
u 11:35

Žele li preduhitriti istragu Haaga, morat će se odlučiti na internu reviziju svih incidenata u kojima su zbog NATO-a stradali civili.

Članovi NATO-a zabrinuti su da će se pakt kao takav naći pod istragom Međunarodnog kaznenog suda nakon što je tužitelj Luis Moreno-Ocampo kazao da će se optužbe protiv NATO-a za zločine počinjene u Libiji "nepristrano i nezavisno" ispitati, AP-u su potvrdili izvori iz samog zapovjedništva.

Žele li preduhitriti istragu Haaga, morat će se odlučiti na internu reviziju svih incidenata u kojima su zbog NATO-a stradali civili.

NATO je uvijek tvrdio da su sve operacije u Libiji provedene strogo u skladu s pravilima Ujedinjenih naroda, a Vijeće sigurnosti odobrilo je države članice da „poduzmu sve potrebne mjere kako bi se zaštitili civili“ na sjeveru Afrike. Vođe NATO-a često su se hvalile preciznošću izvođenja misije navodeći mali broj poginulih civila kao dokaz uspjeha.

Ipak, na kratkom sastanku s članovima Vijeća sigurnosti Moreno-Ocampo potvrdio je da postoje optužbe protiv NATO-ovih snaga koje će se morati istražiti. Nije želio iznositi pojedinosti o kakvim je optužbama riječ ili tko ih je podnio. Njegov ured trenutačno je zaokupljen zločinima članova svrgnutog Gadafijeva režima te čeka izvješće UN-ove istražne komisije koje bi trebalo biti gotovo u ožujku prije nego što odluči hoće li nastaviti s daljnjom istragom zločina koje su navodno počinile NATO-ove snage.

Ključne riječi

Komentara 63

TO
Toni50
11:51 11.11.2011.

Zbog zločina u Libiji NATO snage pod istragom Haaga? Haglije im mogu smo naduvati zna se nepriča se .. Nato se je odavno uvježbavao javno objavljeno na zapadu kako bi izveli desant na Hag ako im budale ( takvih tamoo nema !) slučajno zatvore njihovog NATO ztločinca !!! Svjesni da imaju sistem za osloboditi svoga vojnika o generalima nema ni riječi !!!

OB
-obrisani-
11:51 11.11.2011.

amerika je svakako zemlja koja nije potpisala statu medjunarodnog suda pravde, tako da je istraga i tuzba ni na koji nacin ne obavezuje ako se to ikad i desi, a nato i sb su samo instrumenti u rukama americkog imperijalizma, tako da je ovo isuvise komicna i neozbiljna prica....

OB
-obrisani-
11:49 11.11.2011.

o.k a hoce li i istraziti zlocine od strane Gadafijevaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije