Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stonska obilaznica otvara se u travnju

Završeni radovi na zadnjoj dionici cestovnog povezivanja južne Dalmacije

Gradilište mosta Ston snimljen iz zraka
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/4
30.03.2023.
u 14:25

Iako je riječ o najmanjoj dionici u cijelom projektu, ipak je vrlo složena jer ima pet objekata. I to dva tunela – Supavu i Polakovicu duge po 1300 metara koje povezuje most Ston, dug 485 metara te dva podvožnjaka.

Na stonskoj obilaznici, zadnjoj fazi projekta cestovnog povezivanja južne Dalmacije koji uključuje Pelješki most i pristupne ceste,  završeni su radovi. U Hrvatskim cestama kažu da je sad u tijeku rješavanje uočenih nedostataka u smislu radova, programiranja opreme i provođenja svih sigurnosnih testova u tunelima. Uskoro se očekuje i tehnički pregled te dionice koja bi u promet trebala biti puštena tijekom travnja. Ova posljednja dionica projekta cestovnog povezivanja južne Dalmacije od čvora Prapratno do Doli duga je 7,9 kilometara.

Iako je riječ o najmanjoj dionici u cijelom projektu, ipak je vrlo složena jer ima pet objekata. I to dva tunela – Supavu i Polakovicu duge po 1300 metara koje povezuje most Ston, dug 485 metara te dva podvožnjaka. Otvaranjem stonske obilaznice rasteretit će se promet kroz Ston koji se sada usmjerava s pristupnih cesta kod čvora Prapratno na staru, postojeću pelješku cestu pa dalje na Jadransku magistralu. Dobra stvar jest da će ta dionica biti puštena prije turističke sezone. 

VIDEO: Kako je tekla izgradnja vijadukta Prapratno i mosta Ston

 

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:56 02.04.2023.

Dubrovnik je sve bliži. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije