Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inspekcija u sisku

Zar su naša djeca glupa? Iz matematike gotovo cijeli razred ima jedinice

tehnička škola sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/2
16.05.2014.
u 19:13

Kod drugih nastavnika nema problema, kaže roditelj koji je prijavio nastavnicu

Zbog prijave roditelja da od 28 učenika u razredu, samo njih nekoliko ima pozitivnu ocjenu iz matematike, prekjučer je Tehničku školu Sisak posjetila viša nadzornica za matematiku Agencije za odgoj i obrazovanje prof. Nada Lesar.

Ne razumiju gradivo

Glasnogovornica Agencije Antonela Nižetić Capković potvrdila je da su bili u nadzoru nastavnici Radojki Škalabrin. U drugim razredima, u kojima matematiku predaju drugi nastavnici, kazala je, taj problem ne postoji.

– Ne znam što je, jesu li sva ta djeca toliko glupa za matematiku? – pita se otac koji je nastavnicu prijavio, a s njime se slaže i većina roditelja. Nije im jasno da više od 20 đaka nije u stanju svladati matematiku ni za dovoljan, a s obzirom na to da se bliži kraj godine, njihovoj djeci prijeti i popravak iz ovog predmeta.

– Tko nema dobru podlogu, teško može shvatiti gradivo na satu. I u mom razredu tek nas nekoliko "kuži" matematiku, a ostalih 20-ak jedva ima pozitivnu ocjenu. Ipak, nemamo jedinica – kazao je jedan đak koji, doduše, matematiku ne sluša kod Radojke Škalabrin, ali smatra da problem s ovim predmetom postoji i kod drugih te da bi nastavnici trebali s njima na satu puno više vježbati.

Nalaz idući tjedan

I dok je većina roditelja čija djeca imaju jedinice ljutita na nastavnicu, ima i onih koji smatraju da problem nije u njoj, već da seže do osnovne škole.

– Mnogi dođu sa slabom podlogom, a u Tehničkoj školi potrebno je dobro predznanje iz matematike. Mislim da ni gradivo nije primjereno prvim razredima, a udžbenici su katastrofalni. Pokušavala sam djetetu sama objasniti neke zadatke, no u knjizi uopće nema primjera, samo teoretska matematika, koju ne mogu razumjeti ni studenti, a kamoli srednjoškolci – kaže anonimni roditelj.

Ravnatelj Davor Malović ističe kako još nijedna ocjena nije zaključena.

– Nadzor je bio, ali ne mogu ga komentirati jer je još u tijeku i nastavnica nije dobila nalaz – kazao je Malović. Situaciju nije htjela komentirati ni Radojka Škalabrin.

Iz Agencije za odgoj i obrazovanje poručuju kako će nalaz biti gotov tijekom idućega tjedna, ali dok ga ne dobije škola, kao i eventualne mjere koje treba poduzeti, ne mogu o tome izvijestiti javnost.

Komentara 44

CO
Compov
19:31 16.05.2014.

Meni je Radojka Škalabrin predavala u srednjoj školi prije 7god i jedino što mogu reći je da se trudila pomoći da naučimo... stalno je zvala slabije đake iz matke (npr. mene) da dolaze na ploču i rješavaju zadatke uz njenuu pomoć da shvatim... ja sam imao jedva dva... rušila me i da vidiš kako sam sjeo i naučio potezao je za rukav da mi pokaže i to još dok je bila u obrtničkoj školi... Nije stvar u njoj stvar je u osnovnoj školi kako piše. loša podloga... meni je pijanac u osnovnoj predavao matematiku o čem mi pričamo... Sjećam se govorila je ako se mislite dalje školovati daj naučite tu matku trebat će vam slušajte me! Meni je ona tada bila strah ali kad sam završio razumijem što je htjela.... žao mi je da sad ima show bez veze....

CO
Compov
19:49 16.05.2014.

Da samo nadodam... roditelji pitajte svoju djecu tablicu množenja! osnova osnove neće imat pojma

TR
trinkkakao
19:36 16.05.2014.

Da bi se svladalo matematiku, treba knstantno svakodnevno vjezbati zadatke. Zadaci su u zbirci, kao i postupak i rjesenja. Dakle, treba imati radne navike. Tu dolazimo do srzi problema: RADNE NAVIKE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije