Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo:

Zaprimljene neobvezujuće ponude za koncesiju autocesta

autocesta
Foto: ilustracija
12.12.2014.
u 14:49

''Budući je riječ o pregovaračkom postupku s prethodnom objavom, Ministarstvo pomorstva,prometa i infrastrukture, sukladno članku 36. stavak 4. Zakona o javnoj nabavi, u ovoj fazi postupaka ne smije iznositi podatke o sudionicima u postupku, odnosno natjecateljima, sve do zaprimanja i javnog otvaranja konačnih ponuda'', priopćili su.

Povjerenstvo za koncesiju u petak je zapisnički evidentiralo da su u propisanom roku prema postupku javne nabave pristigle ponude kvalificiranih natjecatelja za koncesiju upravljanja i održavanja autocesta HAC-a i ARZ-a, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

''Budući da je riječ o pregovaračkom postupku s prethodnom objavom, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, sukladno članku 36. stavak 4. Zakona o javnoj nabavi, u ovoj fazi postupaka ne smije iznositi podatke o sudionicima u postupku, odnosno natjecateljima, sve do zaprimanja i javnog otvaranja konačnih ponuda.

Što se tiče hodograma budućih aktivnosti možemo izvijestiti da nakon prikupljanja neobvezujućih ponuda počinje pregovarački postupak s natjecateljima, koji bi trebao trajati do četiri mjeseca. Nakon pregovaračkog postupka, finalizira se koncesijski ugovor te se dostavlja natjecateljima. U prvoj polovici travnja 2015. natjecatelji će biti pozvani na predaju konačnih, obvezujućih ponuda, čije će otvaranje biti javno. Slijedi postupak odabira najpovoljnije obvezujuće ponude, a jedini kriterij bit će cijena, odabir najviše ponuđene vrijednosti. Ugovor o koncesiji bit će u toj fazi objavljen. Odabrani natjecatelj će nakon potpisivanja ugovora imati rok od tri mjeseca da, ako već nije, zatvori financijsku konstrukciju te uplati jednokratnu koncesijsku naknadu u državni proračun i preuzme koncesiju upravljanja i održavanja autocesta HAC-a i ARZ-a'', navode u priopćenju.

>> 'Vlada će morati dići cijenu goriva za 40 lipa ako ne dođe do monetizacije'

>> 'Autoceste nitko nikamo ne nosi. Kako možete odnijeti cestu?'

Komentara 13

BJ
Bjelovar112
15:45 12.12.2014.

gospoda politicari ne odustaju koja je to bahatost i samovilja

DU
Deleted user
16:57 12.12.2014.

Drago braćo i sestre, vjerujte u sve što vam kaže naš monetizacijski mesija Hajdaš udani Dončić dr. Sinke. Vjerujte, jer samo čvrsta vjera u nj može vas izbaviti od svih sadašnjih i budućih zala. Tko vjeruje u neprijepornog mesiju dr. Sinkea taj će baštiniti raj na zemlji. Amen.

MX
MXLCLGTG
17:10 12.12.2014.

Zar nisu skupljeni potpisi za Referendum protiv monetizacije koga ova Vlada ignorira glas gradjana.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije