Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Lijepom našom'

Zaljubljenici u tamburašku glazbu i slavonsku tradiciju došli na svoje

lijepom našom (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
09.10.2013.
u 23:10

Brojni zaljubljenici u tamburašku glazbu i pjesmu, slavonsku tradiciju, ples i folklor došli su na svoje i uživali u veselom dvosatnom programu

Nakon punih devet godina Slavonski Brod je večeras ponovo bio domaćin projektu \"Lijepom našom\", jednoj od najpoznatijih televizijskih emisija koja je posvećena hrvatskoj tradicijskoj kulturi.

Brojni zaljubljenici u tamburašku glazbu i pjesmu, slavonsku tradiciju, ples i folklor došli su na svoje i uživali u veselom dvosatnom programu na velikoj, bojama jeseni ukrašenoj pozornici.

U Sportskoj dvorani \"Vijuš\" uz brojne nastupe kulturno-umjetničkih društava s područja Brodsko-posavske županije te Folklornog ansambla Broda, na gostovanju \"Lijepom našom\" u Slavonskom Brodu koji je bio i suorganizator ovog glazbeno-scenskog spektakla, nastupila su poznata imena slavonske tamburaške glazbe Blanka Došen, Vlado Bašić, Šima Jovanovc, Stjepana Jeršek Štef, Cecilija i mnogi drugi.

Svojevrsno glazbeno putovanje po slavonskobrodskom kraju još je jednom pokazalo svu ljepotu narodne tradicije, raskoš narodnih nošnji i bogatstvo običaja, a posjetitelje je kroz program tog dugovječnog projekta vodio urednik i voditelj Branko Uvodić.

>> U Sl. Brodu uskoro Festival tamburaške i zabavne glazbe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije