Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALA

Zahvaljujući HGSS-u turisti se u Hrvatskoj osjećaju sigurnima

hgss
Zdravko Bičak/VLM
04.05.2010.
u 16:10

Potpisan ugovor Ministarstva i HGSS-a vrijedan 1,1 milijun kuna za unapređivanje sigurnosti, zaštite i spašavanja turista izvan gradova i cesta.

Nakon posjeta Ogulinu ministra turizma Damira Bajsa članovi Hrvatske gorske službe spašavanja mogu računati na dodatni 1,1 milijun kuna.

Sve za spas turista

Nakon što su ugovor potpisali pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić i ministar Bajs, rečeno je da će se novcem financirati ovogodišnje aktivnosti na unapređenju sigurnosti, te zaštite i spašavanja turista izvan gradova i javnih prometnica.

Iako je najavljeno da bi se za pet ili najkasnije deset godina moglo uvesti naplaćivanje troškova za akcije spašavanja izgubljenih ili unesrećenih turista i mnogobrojnih avanturista, iz HGSS-a naglašavaju da niti jedan trošak za spašeni život nije prevelik.

– Uvjeravam vas da usprkos troškovima koji su prisutni tijekom spašavanja, takve akcije donose izniman publicitet i ogromne marketinške koristi hrvatskom turizmu. Čak i kada ne uspijemo spasiti neki život našim akcijama dokazujemo da smo, i uvijek ćemo, učiniti sve za spašavanje turista. Time se šalje poruka kako se u ovoj zemlji brine o ljudima i to se u svijetu veoma cijeni – rekao je na prigodnoj prezentaciji pročelnik Prizmić, naglasivši da je sigurnost jedan od brendova hrvatskog turizma.

Pozitivne učinke mnogobrojnih akcija HGSS-a potvrdio je i ministar Bajs.

Japanci vole sigurnost

– Osim što mnogobrojni turisti govore da imamo lijepu zemlju i druge slične detalje vezane za smještaj u Hrvatskoj, u sam vrh svojih zapažanja postavljaju i sigurnost. Zanimljivo je da Japanci u anketama mogućnost da u Hrvatskoj odu bilo kamo, u bilo koje vrijeme, stavljaju na prvo mjesto po važnosti. Zato vjerujemo da je novac za HGSS dobro utrošen – naglasio je ministar Bajs.

Tijekom posjeta Ogulinu ministar je posjetio gradonačelnika Nikolu Magdića i razgovarao o turističkim projektima koje Grad provodi, a u njima se očekuje sudjelovanje ministarstva. Pričalo se i o poznatom projektu Ogulin-grad bajki, a obišao je i hotel Frankopan, u kojem sobe nose imena likova iz bajki Ivane Brlić-Mažuranić.

HGSS je održao i pokaznu vježbu spašavanja iz brzih i divljih voda i izvlačenja unesrećenih iz ponora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije