Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović u Zagorju

'Ja se takvim stvarima ne bavim. Linića je netko prijavio i policija ispituje činjenice'

Milanović u Zagorju
Foto: Mladen Mandić/ Zagorje International
1/8
10.09.2015.
u 19:35

Premijer Milanović rekao je kako idemo naprijed i kako su pred nama najbolje godine i kao nacije i kao zajednice

Premijer Zoran Milanović danas poslijepodne bio je u posjeti Krapinsko-zagorskoj županiji. Prvo je u Krapini otvorio 23. Zagorski gospodarski zbor koji se održava u sklopu jubilarnog 50. tjedna kajkavske kulture, a potom je u Humu na Sutli obišao pogone i gradilište jednog od najuspješnijih zagorskih poduzeća OMCO Croatia iz Huma na Sutli.

Iako se svaki župan voli pohvaliti rezultatima u svojoj županiji, ovdje je vidljivo da Zagorje i sjeverna Hrvatska idu naprijed i rastu. Dalmacija, obala i otoci zbog značajnih ulaganja zarađuju ove godine više nego ikada. Ostaje nam još samo Slavonija gdje sve ide malo teže i s kojom svi mi u Hrvatskoj moramo biti solidarni – rekao je otvarajući Gospodarski zbor premijer Milanović. Dodao je kako idemo naprijed i kako su pred nama najbolje godine i kao nacije i kao zajednice koja, da bi bila uspješna, mora biti otvorena, znatiželjna i okretati se prema svijetu.

Bez obzira na to što i dalje imamo veći uvoz od izvoza, imamo pozitivnu platnu bilancu  i manje smo ovisni o stranom novcu. – Imamo devizne rezerve i njima čuvamo tečaj eura sve dok ne uđemo u Eurozonu, a u nju ćemo ući onda kada to nama bude odgovaralo – rekao je Milanović. Nakon svečanog otvorenja, premijer je s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem, ministrom Sinišom Hajdaš Dončićem i županom Željkom Kolarom posjetio poduzeće OMCO Croatia – hrvatski pogon jednog od najvećih svjetskih proizvođača alata za izradu staklene ambalaže koji zapošljava 550 ljudi, od kojih je samo ove godine zaposleno njih pedesetak.

U sljedeće tri godine planiraju investiciju koja iznosi više od 30 milijuna eura, od čega deset milijuna eura u proizvodno–poslovne prostore, a 20 milijuna eura u opremu i strojeve, zbog povećanja proizvodnje za 30 do 40 posto. Planiraju zaposliti još nešto više od 50 radnika. Premijer je ovu tvornicu istaknuo kao primjer uspješnosti, što je i rezultat uspješnog menadžmenta i kvalitetnih radnika koji su prepoznali da je budućnost gospodarstva u proizvodnji i visokim tehnologijama, ali je dodao i kako je to i rezultat uspješnih mjera Vlade i njezine porezne politike.

Upitan o optužbi Linića na njegov račun, Milanović je rekao da nakon anonimne prijave, a mogao ju je podnijeti svatko, pa i sam Linić, policija neke stvari radi automatizmom. – Ja se takvim stvarima ne bavim. Ovdje se ne radi ni o kakvoj istrazi. Linića je netko prijavio i policija samo ispituje činjenice – rekao je Milanović dodavši kako ljudi moraju sami odlučiti kome će u ovom slučaju vjerovati.

>> Karamarko: Milanović se ponaša kao pomahnitali Djed Mraz

>> Milanović: Koalicija smo glave i srca! Pusić: Biramo Hrvatsku koja raste

Komentara 49

ZE
zemljamoja
20:03 10.09.2015.

Gotov je

DU
Deleted user
20:05 10.09.2015.

Predizborna kampanja novcem državnog proračuna. Bundesliga.

ZE
zemljamoja
20:03 10.09.2015.

Milanoviću proslost si

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije