Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši šef diplomacije

Dačić: Srbija nije kandidirala Jeremića za glavnog tajnika UN-a!

jeremic
Foto: /DPA/PIXSELL
24.07.2014.
u 13:56

Države kandidiraju. Srbija još nije nikoga kandidirala – rekao je Dačić

Nakon što su neki mediji objavili vijest kako je bivši srpski šef diplomacije u vrijeme Borisa Tadića, Vuk Jeremić kandidiran za mjesto glavnog tajnika Ujedinjenih naroda i to potkrijepili opisom kako je u sjedištu UN-a u New Yorku postavljen "medaljon" s Jeremićevim imenom ispod kojega piše "kandidat Srbije", a u sredini godine mandata 2017. do 2022., srpski ministar inozemnih poslova, Ivica Dačić to je opovrgnuo.

Zato su neki mediji u Srbiji na naslovnici sugerirali kako je Jeremić sam sebe kandidirao.

– Države kandidiraju. Srbija još nije nikoga kandidirala – rekao je Dačić za beogradski Blic domećući kako je bilo razgovora s Jeremićem o njegovim planovima, ali "odluka o kandidaturi nije donesena, niti je bilo u planu da se sada donosi". Strani diplomat koji je zamolio za anonimnost, objašnjava kako su veto na eventualni izbor Jeremića najavile tri zapadne stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a – SAD, Velika Britanija i Francuska, a Jeremić bi, uz Rusiju i Kinu, mogao računati na potporu samo još pojedinih država Južne Amerike i Afrike.

>> Vuk Jeremić planira se kandidirati za tajnika UN-a?

Ključne riječi

Komentara 10

19
1995josip
13:59 24.07.2014.

Cirkusant koji nezna da je cirkus Jeremić propao .

TH
thekurcula
14:29 24.07.2014.

Pa sad........propao, nije propao, zavisi čime merimo. Politika kao zanat svakako ne nosi previše sigurnosti za zaposlene - danas jesi a sutra te nema, ali mali Pozderac, ako bismo hteli da teramo komendiju pa da njegov cirkus poredimo sa tvojim, ili mojim, da se ne naljutiš, svakako da je ostavio u političkoj areni nesravnjivo više traga (čovek je bio glavna faca UN a i mesto ministra vansjskih poslova za nas dvojicu je kao za buvu skok u kosmos!) , a i pored toga on se dobro "nafatirao" i dosad, i ono što mu u budućnosti još predstoji ti i ja možemo samo da sanjamo (on će, recimo, kad mu, i ako mu, ponestane džeparca za viski i cigare, da prijavi neko predavanje negde, u nekom mondemskom mestu, i da od 200 slušalaca uzme 20-ak hiljada evra za sat vremena!)

Avatar LaMer
LaMer
15:37 24.07.2014.

... retkozubi opančar nema šanse , ko ni hrvatska Besna !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije