Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKAZALI HUMANO LICE

Vučić: Srbija ne može biti prva i posljednja obrana Europe od migranata

vučić i kovač
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.09.2016.
u 22:35

Vučić je rekao da Unija problem migranata mora riješiti na svojim granicama

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak kako se protivi podizanju zidova i ograda, i da Srbija ne može biti prva i posljednja obrana Europe od migranata te da Europska unija mora riješiti migrantsku krizu na svojim granicama, izvijestili su beogradski elektronički mediji.

"Izgleda da sam ostao jedini u Europi koji je protiv zidova i ograda. Zidovi nisu potrebni i nisu dobro rješenje ni za koga, ali nemojte nas tjerati da moramo reći: ne može nijedan (migrant) više ući na teritorij Srbije", rekao je Vučić u Parizu gdje boravi u trodnevnom posjetu a u četvrtak se sastao s francuskim premijerom Manuelom Vallsom.

Vučić je rekao da Unija problem migranata mora riješiti na svojim granicama - u Grčkoj i Bugarskoj, naglasivši kako  Srbija "ne može biti prva i posljednja odbrana Evrope".

"Mi hoćemo prihvatiti svoj dio odgovornosti, pokazali smo humano lice i solidarnost, ali mi ćemo svoju zemlju znati zaštiti", poručio je Vučić.

Ustvrdivši kako će Srbija "u nekom trenutku morati donijeti odluku" Vučić je rekao da u zemlji sada boravi oko 7.000 ljudi koji nemaju kamo otići, a u Bugarskoj ih je još toliko. Kazao je kako se očekuje promjena odnosa prema migrantskoj krizi jer više nije riječ o majkama s djecom iz Sirije i s ratnih područja već se radi o ekonomskim migrantima iz država u kojima nema ratnih sukoba

>> Slavna glumica poziva na pomoć izbjeglicama: Ponijeli su ključeve jer se žele vratiti doma

Komentara 3

Avatar cera
cera
22:45 15.09.2016.

Šalji ih ovamo knama, trebaju nam tak dobri majstori

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
01:54 16.09.2016.

saraj malo

GO
gooniegoogoo
11:38 17.09.2016.

Srbija i Hrvatska čini se će ponovno dijeliti istu sudbinu=masovna prihvatilišta ilegalnih migranata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije