Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beograd

Vučić dan nakon posjeta Putina moli Europu za pomoć s Kosovom

18.01.2019.
u 16:29

Svega dan nakon posjeta jednog od najmoćnijih ljudi svijeta srpski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se Europi da mu pomogne u neugodnoj situaciji s Prištinom.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uputio je u petak "molbu i poziv partnerima iz Europske unije" da snažnije utječu na Prištinu kako bi ukinula pristojbe na robu iz Srbije i BiH, ocijenivši to važnim preduvjetom za nastavak razgovora o rješenju kosovskog pitanja i o budućnosti Srba i Albanaca.

"Molim ih da zahtjevi prema albanskoj strani budu određeniji i jasniji", rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji i poručio kako je Srbija "uvijek spremna" za razgovore i nastavak dijaloga.

Europljani i Priština nam trebaju kazati hoće li biti ukidanja pristojbi. A ako neće, onda mislim da je fer pružiti šansu ideji Ramusha Haradinaja da me skinu s vlasti, a prilika za to su izbori, rekao je Vučić,

Srbijanski predsjednik naglasio je i da je ruski šef države Vladimir Putin tijekom jučerašnjeg posjeta Srbiji više puta ponovio svoje stajalište o Kosovu, koji se nije primijenilo "proteklih pet godina".

Srbi i Albanci se o budućnosti moraju dogovoriti zbog sebe, ne zbog drugih, naglasio je Vučić.

Komentirajući novinarima svoju izjavu na konferenciji za novinare s Putinom da bez Rusije nema rješenja za Kosovo, Vučić je rekao kako se nije razgovaralo o formatima dijaloga.

"Ne volim tehničke i političke rasprave izvan mojeg dosega", rekao je Vučić naglašavajući kako "svjetske sile imaju svoj posao i probleme" na koje on ne može utjecati.

"Mogu li ja određivati politiku Rusije i Amerike? Ne mogu, a još manje mogu lideri Albanaca s Kosova", rekao je Vučić.

On je poručio kako se vodi osnovnom idejom da Srbi i Albanci pokušaju postići dogovor.

Ako to učine, onda svi moraju podržati taj dogovor i to svoje stajalište ne mijenjam i nikad ga neću promijeniti, rekao je Vučić, naglasivši kako "nije optimističan" i da se to što govori "ne sviđa nikome u Srbiji", te da neće komentirati što o tome misle u Prištini.

"Nadam se da ćemo nešto uraditi. Ne samo da nisam optimist, nego sam vrlo pesimističan po pitanju rješenja, ali ću uložiti sve da do njega dođe", poručio je Vučić.  

Marasov šou u Saboru: Hrvatski F-16 izgledat će ovako

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Neobavezno
Neobavezno
16:49 18.01.2019.

kakav klaun.................

Avatar Observer
Observer
16:50 18.01.2019.

Nakon Putinovog odlikovanja Vucicu , izmjene poklona i izrazavanja velike ljubavi izmedju Srbije i Rusije , Evropi klecaju koljena da joj Putin ne preotme Srbiju pa ce udovoljiti svim Vucicevim zahtjevima. Tako se barem Vucic nada da ce mu ovaj trik uspjeti.

Avatar Viktor999
Viktor999
16:55 18.01.2019.

Vučić i ostala četnička bagra nek se ostave pretenzija kako prema Kosovu tako i prema svih ostalim ex yu republikama i nek si izbiju iz glave da su nekakva ˝sila˝; tek će se onda odnosi normalizirati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije