Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrto vještačenje

Vozači su mogli spriječiti sudar i smrt studentice

čolak
Foto: Borna Filić/PIXSELL
27.12.2014.
u 20:05

Vještak tvrdi da su obojica odgovorna za tragediju na autocesti

Da prvooptuženi Marin Čolak (30) nije svojim ferrarijem skretao udesno, iz lijevog u desni trak prema zaustavnom traku, i to dok se tim smjerom kretao drugooptuženi Dalibor Opačak (37) u nissanu 350Z, i da Opačak nije svojom “nabrijanom” jurilicom pokušao prestići Čolaka, ne bi se dogodila stravična nesreća u kojoj je 5. studenog 2010. godine na autocesti Zagreb – Rijeka život izgubila studentica Ivana Obad (20). Zaključak je to najnovijeg, četvrtog po redu prometnog vještačenja koje je po nalogu suca zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Milenka Đakovića napravio prometni vještak Zvonko Ivašić, a iz kojeg proizlazi da su oba vozača odgovorna za tešku nesreću.

Međusobno se utrkivali

Ovo bi zadnje vještačenje konačno trebalo razjasniti sve što se kobnog dana zbivalo na autocesti kod čvora Bosiljevo kada su se dvojica automobilista međusobno utrkivala sve dok Opačak nije krenuo prestizati Čolaka, a on mu je Ferrarijem presjekao put pri čemu je došlo do kontakta dva automobila. Ferrari je sletio s ceste, Čolak je ispao iz svoje jurilice, a Ivana je ostala zarobljena u automobilu koji se zapalio. Prema nalazu vještaka Ivašića, u trenutku nesreće, kada je nissan vanjskom bočnom stranom okrznuo ferrari, Opačak se kretao brzinom od 187,1 kilometar na sat, a Čolak 182 kilometra na sat. Prije nego što je počeo kočiti, Opačak je jurio brzinom od 205,93 kilometra na sat.

Oduzeli im vozačke

Vještak Ivašić u svom je nalazu naveo i da je Opačak mogao izbjeći nalet da je smanjio brzinu kretanja nissana na brzinu kretanja ferrarija, a to je mogao učiniti da se prethodno kretao brzinom do 199,4 kilometra na sat. Prometni vještak svoj bi nalaz trebao “obraniti” na idućem ročištu, a tada se očekuje i da dvojica optuženika iznesu i svoju obranu. Inače, izvanraspravno sudsko vijeće Čolaku i Opačku produljilo je mjeru opreza oduzimanja vozačke dozvole, a obojica su na tu odluku podnijela žalbu.

>> Čolaku i Opačku još neće biti vraćena vozačka dozvola

Komentara 9

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
21:26 27.12.2014.

Svaka kazna im je premala.

GL
gigi.lamorozo.9
21:27 27.12.2014.

Ako treba se dokazivati na javnim prometnicama,činite to kad ste sami u autu,mada i onda ugrožavate tuđu sigurnost drugih sudionika u prometu.Sada je nažalost,svaka priča o toj tragediji suvišna,jedan mladi život je ugašen,nečijim glupim dokazivanjem,i to dvojice iskusnih dečki,koji su to svoje zadovoljavanje,trebali napraviti na stazi na Grobniku.

JO
josmalopanestalo
22:36 27.12.2014.

iskusni my ass!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije