Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST U PROMETU

Vozač kamiona izbjegavao odmor i dobio 5 tisuća eura kazne

Bregana: Tegljači čekaju u koloni za prijelaz slovenske granice
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
25.01.2023.
u 16:20

Turski vozača tegljača dobio je kaznu od 5640 eura jer je krivotvorio podatke o vožnji kako bi izbjegao obvezni odmor

Prometni policajci kaznili su u subotu navečer na autocesti A3 kod Rugvice turskog vozača tegljača s 5640 eura zbog manipulacije podacima o vožnji, izvijestilo je u srijedu Ravnateljstvo policije. U ciljanoj akciji nadzora radnog vremena i obveznih odmora mobilnih radnika i vozača u cestovnom prijevozu policija je utvrdila da je turski kamiondžija u dva navrata vozio bez umetnute kartice i krivotvorio podatke koji su trebali biti zabilježeni na toj kartici.

Turskom vozaču su izdani prekršajni nalozi i naplaćena novčana kazna od 5640 eura, dodaje policija. Ravnateljstvo policije je najavilo da će pripadnici mobilne prometne jedinice i nadalje provoditi ovakve akcije kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i broj nesreća te općenito povećala razina sigurnosti prometa na cestama.

U policiji ističu da će se tijekom kontrole teretnih automobila i autobusa nadzirati prije svega tehnička ispravnost, prijevoz opasnih tvari, korištenje odmora, vožnja prije stjecanja prava, za vrijeme zabrane ili pod utjecajem alkohola i drugi prekršaji uslijed kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

>> VIDEO: Za nekoliko regija upaljen meteoalarm, HAK upozorava: 'Otežano se vozi zbog snijega'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije