Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propast tvrtke

Vlasnici Generalturista odnose vrijednosti bez riječi objašnjenja

'unu...zgb...05.04.2004. maja pecarevic pred.uprave generalturista snimio: boris scitar'
'boris scitar'
Autori: tbo/VLM, rak
09.02.2012.
u 19:40

Procjene duga agencije nema, no neslužbeno se govori o 80 milijuna kuna. Vlasnici, obitelj Pečarević, ne oglašavaju se.

Oko vrata Generalturista, tvrtke koja je prije nekoliko mjeseci prodavala svaku petu avionsku kartu i paket-aranžman, stegnula se omča od nekoliko desetaka milijuna kuna dugova. Službenih podataka o tome koliko je duboko pala agencija s devedesetogodišnjom tradicijom i iskustvom u organizaciji putovanja nema jer nitko iz uprave ni obitelji Pečarević, koja je većinski vlasnik, ne želi odgovoriti na pozive niti dati ikakvo objašnjenje. No, upućeni procjenjuju da dug doseže i 80 milijuna kuna. Pečarevići su, doznajemo od rijetkih zaposlenika koji se još pojavljuju u uredima unatoč tomu što ne dobivaju ni zajamčeni minimalac, izigrali još jedan dogovor jer su im u utorak obećali objasniti što se događa i kako dalje.

– Ne znamo znači li blokada poslovanja i stečaj, ostajemo li na poslu ili što, nitko ništa ne govori. Vlasnici su iz svojih ureda u poslovnoj zgradi na zagrebačkoj adresi Pile 1 odnijeli slike, pokale i sve što im je bilo vrijedno – kazali su nam zaposlenici. Osamdesetak radnika u preostalih sedam Generalturistovih poslovnica (dvije u Zagrebu, ostale diljem zemlje) još traži odgovore, a stotinjak klijenata koji su prije blokade sklopili ugovore i kupili paket-aranžmane za putovanja čeka bitka za naplatu nerealiziranih putovanja preko osiguravajuće kuće.

Komentara 28

HR
hrvoje1932
21:40 09.02.2012.

A sto je s trgom MARSALA T I T A ? Tu pocinje S V E !!!!

OB
-obrisani-
21:54 09.02.2012.

nema \"radnickog poduzeca\" v hrvatskoj kojeg komunisti nisu unistili-ne postoji-se su sposralji

ST
sttipe
20:55 09.02.2012.

eno kinezi streljaju zbog milijunskih pronevjera..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije