Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

'Vladu HDZ-a i Mosta ni slučajno nećemo podržati'

Naslovnica
Foto: VL
09.01.2016.
u 00:01

Što se političke razine tiče, moram priznati da se čudim što je čovjek koji ima tako dobar rejting u poslovnim krugovima pristao biti dio političkog eksperimenta - rekao je Štromar o Oreškoviću.

Predrag Štromar (46), predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, odlučio je zaigrati na sve ili ništa i stati na začelje kolone na listi Hrvatske raste u III. izbornoj jedinici, računajući na preferencijalne glasove. I uspio je. Osvojio je 16,54 posto, no saborski mandat stavio je u mirovanje. Ostat će varaždinski župan, a najavio je i kandidaturu za predsjednika stranke. Preferencijalni glasovi dali su mu krila.

Što mislite o novom mandataru Tihomiru Oreškoviću?

Ne poznajem ga osobno pa ne mogu o njemu govoriti ni kakav je čovjek, ni kakav je kao menadžer. Što se političke razine tiče, moram priznati da se čudim što je čovjek koji ima tako dobar rejting u poslovnim krugovima pristao biti dio političkog eksperimenta. Jer, kako drukčije nazvati to što su dvije političke grupacije za premijera odabrale osobu bez političkog iskustva, ali i osobu bez neposredne izborne legitimacije da provodi program koji te političke grupacije nisu međusobno usuglasile. Zbog svega toga treba mu skinuti kapu na hrabrosti. Također, uspjeh će mu ovisiti i o snazi koju će pokazati u provođenju preporuka doing businessa i Europske komisije. Osobno bih volio da uspije i nastavi promjene koje je započela naša vlada koja je stabilizirala stanje i ipak nakon četiri godine pokrenula zemlju.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> INTERVJU Jasna Omejec: Političari, Ustavnom sudom se ne igrajte

>> Stravična tragedija u zgarbečakom Španskom

>> Patrijarh Irinej odbacio ruku Pape i HBK

>> Uvozino med, hostije pa čak i lišće i suhe grane

>> DANAS PAKET: Potražite magazin Diva za samo 5 kuna uz Večernji list

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 79

PI
pismeni
21:43 08.01.2016.

G. Štromar vama je važno da je vama i vašima dobro. Mladi ljudi prisiljeni su odlaziti na rad u Njemačku, Austriju, Irsku, Italiju i skandinavske zemlje. Dali ste svjesni da je prosjek primanja u vašoj Varaždinskoj županiji niži 1.600,00 kunana od prosjeka Rebublike Hrvatske i 2.000,00 manje od Zagreba. Vi ste župan siromašne Županije s mjesečnim primanjima od 17.546,38 kuna ili treći u nizu župana Republike Hrvatske.

KR
krutiii
21:41 08.01.2016.

TKO je taj????

SU
superfinta
21:26 08.01.2016.

Predragu nije jasno kako netko moze voljeti svoju grudu zemlje.Da je morao otici trbuhom za kruhom bilo mu bi mnogo toga jasnije.Mozda ste bili i clan SKH, niste morali u tudinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije