Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Vladu HDZ-a i Mosta ni slučajno nećemo podržati'

Što se političke razine tiče, moram priznati da se čudim što je čovjek koji ima tako dobar rejting u poslovnim krugovima pristao biti dio političkog eksperimenta - rekao je Štromar o Oreškoviću.
09. siječnja 2016. u 00:01 79 komentara 17600 prikaza
Naslovnica
Foto: VL

Predrag Štromar (46), predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, odlučio je zaigrati na sve ili ništa i stati na začelje kolone na listi Hrvatske raste u III. izbornoj jedinici, računajući na preferencijalne glasove. I uspio je. Osvojio je 16,54 posto, no saborski mandat stavio je u mirovanje. Ostat će varaždinski župan, a najavio je i kandidaturu za predsjednika stranke. Preferencijalni glasovi dali su mu krila.

Što mislite o novom mandataru Tihomiru Oreškoviću?

Ne poznajem ga osobno pa ne mogu o njemu govoriti ni kakav je čovjek, ni kakav je kao menadžer. Što se političke razine tiče, moram priznati da se čudim što je čovjek koji ima tako dobar rejting u poslovnim krugovima pristao biti dio političkog eksperimenta. Jer, kako drukčije nazvati to što su dvije političke grupacije za premijera odabrale osobu bez političkog iskustva, ali i osobu bez neposredne izborne legitimacije da provodi program koji te političke grupacije nisu međusobno usuglasile. Zbog svega toga treba mu skinuti kapu na hrabrosti. Također, uspjeh će mu ovisiti i o snazi koju će pokazati u provođenju preporuka doing businessa i Europske komisije. Osobno bih volio da uspije i nastavi promjene koje je započela naša vlada koja je stabilizirala stanje i ipak nakon četiri godine pokrenula zemlju.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> INTERVJU Jasna Omejec: Političari, Ustavnom sudom se ne igrajte

>> Stravična tragedija u zgarbečakom Španskom

>> Patrijarh Irinej odbacio ruku Pape i HBK

>> Uvozino med, hostije pa čak i lišće i suhe grane

>> DANAS PAKET: Potražite magazin Diva za samo 5 kuna uz Večernji list

Naslovnica | Autor : VL Foto: VL

Elipso

  • pismeni:

    G. Štromar vama je važno da je vama i vašima dobro. Mladi ljudi prisiljeni su odlaziti na rad u Njemačku, Austriju, Irsku, Italiju i skandinavske zemlje. Dali ste svjesni da je prosjek primanja u vašoj Varaždinskoj županiji niži 1.600,00 kuna ... prikaži još!na od prosjeka Rebublike Hrvatske i 2.000,00 manje od Zagreba. Vi ste župan siromašne Županije s mjesečnim primanjima od 17.546,38 kuna ili treći u nizu župana Republike Hrvatske.

  • krutiii:

    TKO je taj????

  • superfinta:

    Predragu nije jasno kako netko moze voljeti svoju grudu zemlje.Da je morao otici trbuhom za kruhom bilo mu bi mnogo toga jasnije.Mozda ste bili i clan SKH, niste morali u tudinu?