Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlado Galić

Analitičar u timu obrane Gotovine novi je predsjedničin savjetnik

Vlado Galić
15.12.2017.
u 12:16

Da bi Galić mogao biti imenovan, Večernji je objavio još u ponedjeljak, a sada je to i službeno potvrđeno

Vlado Galić imenovan je savjetnikom predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost, objavljeno je danas.

"Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) te članka 4. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 20/15, 81/16 i 116/16), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o imenovanju gospodina Vlade Galića savjetnikom predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost", priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Da bi Galić mogao biti imenovan, Večernji je objavio još u ponedjeljak, a sada je to i službeno potvrđeno.

Dosadašnja savjetnica Maja Čavlović postala je predstojnica Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) i zamijenila je Pjera Šimunovića koji je postao veleposlanik u SAD-u.

Galić je poznat u sigurnosno-obavještajnim krugovima, radio je u ratu u Sigurnosno-obavještajnoj službi (SIS) Ministarstva obrane, 2000-ih kao analitičar u timu obrane generala Ante Gotovine, a poslije je postao voditelj HDZ-ove analitike.

Vlado Galić
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije