Naslovnica Vijesti Crna kronika

Još nije dokazano čija je nekretnina u Ilici 10

Vesna Grivičić Žanić i Vladimir Zagorec godinama se spore oko vrijedne nekretnine u centru grada pa se ni država ne može naplatiti.Jedan spor dobila je imućna nasljednica, dok je u drugom vlasnikom proglašen Zagorec
11. lipnja 2017. u 16:44 2 komentara 1232 prikaza
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Pravna zavrzlama oko izuzetno atraktivne nekretnine u samom centru Zagreba, na adresi Ilica 10, oko koje se spore Vladimir Zagorec i kći imućnog tvorničara i nekadašnjeg suradnika Ante Pavelića, Vesna Grivičić Žanić (89), nije riješena već godinama, a zbog tih se sporova ne može naplatiti ni država koja Zagorcu zbog pravomoćne presude u aferi Dragulji pokušava oduzeti imovinu u vrijednosti od 39,4 milijuna kuna.

Josip Klemm Obrana bivšeg specijalca Klemm: Žrtva sam političkog progona Josipovića, Milanovića i Ostojića


Naime, Grivičić Žanić je nedavno od zagrebačkog Županijskog suda zatražila da se nekretnina u Ilici površine 465 kvadrata izuzme od ovrhe nad Zagorcem, odnosno da se ukine privremena mjera osiguranja imovinske koristi prema Zagorcu, a svoj zahtjev pravda činjenicom da je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu donesena pravomoćna presuda kojom Zagorec više nije vlasnik te nekretnine. Radi se, inače, o sporu kojim je poništen darovni ugovor između imućne nasljednice i Zagorca sklopljen 2003. u Venezueli gdje je obitelj Grivičić godinama živjela nakon bijega iz Hrvatske. Da je pljenidba nad poslovnim prostorom i stanom u Ilici nedopuštena, odlučio je već ranije pravomoćno Općinski građanski sud u jednom predmetu, no tu je država pokrenula izvanredni pravni lijek, odnosno izjavila je reviziju Vrhovnom sudu.

Međutim, u borbi za vrijednu imovinu dogodio se i jedan obrat u Zagorčevu korist. Naime, Zagorec je u još jednom sporu na istome sudu uspio dokazati da je on ipak vlasnik spornih nekretnina, a taj se predmet trenutačno zbog žalbi nalazi na drugostupanjskom sudu. Budući da zapravo nijedan predmet oko nekretnine nije konačno završen, Županijski sud u Zagrebu odbio je prijedlog Grivičić Žanić da se njezino nasljedstvo izuzme od pljenidbe.

Kako će se priča oko atraktivne nekretnine završiti, ostaje vidjeti, no zanimljivo je da bogata i vremešna nasljednica na sudu nijednom nije saslušana. Na sudu se pojavljuju njezini pravni zastupnici, a sud do nje ne može doći. Inače, od zaplijenjene Zagorčeve imovine do sada je na javnoj dražbi prodan samo njegov četverosobni stan od 311 kvadrata u Hatzovoj ulici. Taj je stan sudski vještak procijenio na 7,1 milijun kuna, no na prvoj javnoj dražbi nije bilo zainteresiranih kupaca. Stan je na kraju prodan za trećinu vrijednosti, odnosno za 2,3 milijuna kuna, i to državi. Budući da je država ta koja je u postupku bila ovrhovoditelj, bila je oslobođena plaćanja kupoprodajne cijene i samo je prepisano vlasništvo sa Zagorca na Republiku Hrvatsku.

Vladimir Zagorec Slučaj Hypo Austrijski sud osudio Vladimira Zagorca na dvije godine zatvora stanovi POS VARALICE POD ISTRAGOM Uzeli im dva milijuna kuna kao 'pomoć' pri kupnji nekretnine Vladimir Zagorec Pravne bitke Kako je posrnuo moćni general Zagorec
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • ObrenM:

    Sto je sve osim dragulja pokrao ovog rata od vojske je degutantno.Nije za vjerovati koliko se razvlaci i razvodnjava ovaj lopovluk.Moguce da ce lisicje lice na kraju dobiti ostetu od drzave koju je pokrao.

  • Avatar __MAX__
    __MAX__:

    HDZ majmunska posla.