Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilej

Vinarima Bilikuma ugovor kojim u zakup dobivaju staru školu!

Bilikum
Sabina Pušec/VLM
11.10.2011.
u 11:41

Ugovor o najmu prostora iz davne 1829. godine s općinom je potpisan na 20 godina, a u prostore je već utrošeno 180 tisuća kuna

Bedekovčanska Udruga vinara i vinogradara Bilikum obilježila je desetu godišnjicu djelovanja u svojim novim prostorijama – zgradi stare škole kod crkve sv. Barbare. Tom prilikom predsjednik udruge Željko Boroš i načelnik općine Rajko Vidiček potpisali su ugovor o zakupu prostora stare škole.

 

– Bili smo stalno podstanari, nismo imali vlastitog prostora, a sada smo na 20 godina sklopili ugovor s Općinom za najam prostora škole koja datira još iz 1829. godine. Uz pomoć općine i dragih prijatelja, ovom prostoru dat ćemo novi život i dušu – rekao je predsjednik udruge Željko Boroš. Udruga Bilikum unatrag godinu dana devastirani i derutni prostor zgrade stare škole već je puno uredila. Kako kaže Boroš, u sanaciju prostora već je utrošeno oko 180 tisuća kuna, što je financirano novcima udruge, uz pomoć općine, sponzora i donatora.

 

– Uredili smo dovod vode, podrum u kojem bi trebala biti vinoteka u budućnosti, prozore, sanirali krovište. U petogodišnjem planu je uređenje unutrašnjosti, vinoteke, kušaonice vina, prostorije za prihvat gostiju, dvorane za sastanke,posla je još mnogo, jer je objekt u lošem stanju. I druge udruge mogle bi koristiti ove prostore, a najamnina se rješava našim ulaganjem u zgradu – kaže Boroš. U ovom objektu već je održana proslava Vincekovog i kušanje vina za ovogodišnju vinarijadu.

 

– Općinsko vijeće Udruzi Bilikum dodijelilo je na korištenje ovaj prostor, zajedno ćemo ga urediti i koristiti, jer se u njemu mogu kvalitetno odraditi i manje općinske manifestacije. Općina je uložila 50 tisuća kuna i već se dosta napravilo na uređenju, a i iduće godine osigurat ćemo novac, rekao je načelnik Bedekovčine Rajko Vidiček, čestitajući Bilikumu deseti rođendan. Uz zahvale brojnim sponzorima, dodijeljene su i diplome za vina iz ovogodišnje Vinarijade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije