Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazana sjednica

Vijeće HRT-a napalo Ravnateljstvo i Hloverku Novak-Srzić

hloverka
Luka Klun/VLM
21.12.2009.
u 11:41

Nastavak je sjednice otkazan, ali Vijeće je Ravnateljstvu poslalo otvoreno pismo u kojem mu na teret stavlja lošu situaciju na javnoj televiziji.

Nastavak sjednice Programskog vijeća HRT-a zakazan za danas ujutro otkazan je jer nije bilo kvoruma. Naime, na sjednicu je došlo samo pet članova Vijeća, a ostali su se ispričali zbog bolesti i loših vremenskih uvjeta.

Na sjednicu nije došla ni Hloverka Novak-Srzić koja je još uvijek na bolovanju. Pet članova Vijeća, Marina Škrabalo, Hašim Bahtijari, Sanja Modrić, Damir Grubiša, Dragan Crnogorac pripremilo je jutros otvoreno pismo Ravnateljstvu HRT-a u kojem stoji da odugovlačenjem slučaja Hloverke Novak-Srzić preuzimaju svu odgovornost za posljedice vrlo lošeg stanja na HTV-u. Vijećnici su također izrazili nezadovoljstvo postupcima urednice Informativnog programa HTV-a za koju imaju dokaze da je dok je bila na bolovanju utjecala na program.

Naime, 14. je prosinca Novak-Srzić na službenom memorandumu poslala odbijenicu zahtjeva za demanti odvjetniku Ozrenu Tatarcu zbog priloga objavljenog u Dnevniku 25. studenog. S obzirom na to da se Hloverka Novak-Srzić nije očitovala o svom razrješenju zato što je na bolovanju, vijećnici se pitaju kako je moguće da je mogla raditi, a ne može odgovoriti na njihov zahtjev.

Kasnije poslijepodne zamjenik Hloverke Novak-Srzić Dražen Majić oglasio se priopćenjem u kojem demantira članicu vijeća Marinu Škrabalo.

Na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a članica vijeća Marina Škrabalo novinarima je pokazala "ključni dokaz" o tome da Hloverka Novak-Srzić s bolovanja uređuje program.

Radi sprečavanja daljnjeg širenja neistina kojima se nanosi šteta Hrvatskoj radioteleviziji molim vas da objavite istinitu informaciju.

Naime, na dokumentu kojim uredništvo Informativnog programa savjetuje odvjetniku Darka Petričića da skrati demanti vidljivo je da ga je potpisao zamjenik glavne urednice.

U slučajevima kada je glavna urednica spriječena, dokumente potpisuje osoba koju ona određuje, a uz potpis stavlja dodatak u.z. (u zamjenu). Dakle, na spomenutom dokumentu u potpisu stoji:  u.z Majić D.

Molim vas da ovaj ispravak radi objektivnog informiranja javnosti objavite u što skorijem roku.
Zamjenik glavne urednice IP HTV Dražen Majić

 

Komentara 18

DU
Deleted user
13:41 21.12.2009.

mislim da su tamo same munjare!: umjesto DA JE EKSPRESNO SMIJENE! oni još o tome raspravljaju i kakti je napadaju! Bu ih tužila za seksualno napstvovanje!

Avatar Jorge
Jorge
14:22 21.12.2009.

Vijećnici se mogu pitati koliko hoće, ali čudno je davati ovoliki prilog sastanku kojeg nije niti bilo. Možda bi bilo dobro da su se pozabavili sobom. BTW, jasna je želja medija za uprosjeće HRT, ali i uz mnoštvo pogrešaka i i propusta daleko je zanimljiviji, bolji od ostalih tv programa. Dajte, pogledajte odnos prema kandidatima za predsjedniak na drugim kanalima. Sramota! Kad bi tako nešto bilo na HRT pušilo bi se do neba. Ovako fraza o javnoj televiziji guši HRT a ostale tjera u pornografiju.

OB
-obrisani-
12:16 21.12.2009.

Tko to i o čemu raspravlja i odlučuje!?? Programsko vijeće! !Oni nisu u stanju okupiti se u toplom prostoru HRT-a. Ne, oni trebaju prikupiti mišljenja onih koji upravljaju svim procesima, a onda će oni misliti, predlagati i odlučiti... Cirkus od televizije! Moćna li je Hloverka kad bolesna i iz svog doma može upravljati i utjecati na program. Vrdoljak je zakon i zato Antu vratiti na čelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije