Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hod za život

Vigilare opleo po Tomaševiću zbog zabrane zastava: 'Mrzitelju nerođene djece, odvjetnici kreću...'

Po Zagrebu postavljene zastave koje najavljuju Hod za život
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.05.2022.
u 12:56

– Hodamo i za život i za nerođene, ali sada i za slobodu od ove gradske tiranije – navode iz udruge

Konzervativna udruga Vigilare na svojoj je Facebook stranici objavila da je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zabranio zastave "Hoda za život" te ga nazvala "mrziteljem nerođene djece".

"Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine do sada), gradonačelnik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave", navode iz udruge. 

Ustvrdili su kako "kreće progon Hoda" te poslali poruku gradonačelniku Tomaševiću. 

"Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću...", navode. Podsjećaju da se "Hod za život" u Zagrebu održava ovu subotu, 14. svibnja, od 11 sati. 

"Hodamo i za život i za nerođene, ali sada i za slobodu od ove gradske tiranije", zaključuju. 

Podsjetimo, članica Nacionalne koordinacije "Hoda za život" Hrvatska i organizacijskog tima za Zagreb Andreja Duvančić najavila je u srijedu na konferenciji za novinare da će povorka hodati od HNK, Frankopanskom ulicom, Ilicom do Trga bana Jelačića i Praškom ulicom do Zrinjevca.

Nacionalna koordinatorica Željka Markić ranije je napomenula da se ovogodišnji "Hod za život" održava u ozračju strašnog rata u Ukrajini.

– Ovo ubijanje ljudi, koje promatramo svaki dan, na neki način osobito nas senzibilizira za potrebu izgradnje kulture života, u kojoj se borimo za svaki ljudski život od njegova početka do njegova kraja – naglasila je Markić.

Komentara 13

MH
Max.hr
14:50 12.05.2022.

Pravo na život jest osnovno ljudsko pravo koje nitko ne smije poništiti. Nitko nema dozvolu za ubojstvo.

Avatar Dragovit
Dragovit
19:10 12.05.2022.

Pa ako mogu LTBG zastave biti tijekom njihovih paradariranja, zašto ne bi mogle i ove?

DU
Deleted user
13:05 12.05.2022.

Dobro bi bilo da se djeca rađaju iz ljubavi. Da su partneri odlučili zajedno kada i koliko će djece da rode i odgoje. Dobro bi bilo da žena nikad ne dođe u situaciju da ne želi plod koji nosi. Ali dobro bi bilo da se u njezinu odluku ne mješa politika niti crkva, da se ne krijemo iza dvojnog morala. Dobro bi bilo ali nije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije