Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Josipović u Gradcu

Vidim da su i ovdje štete od poplave ogromne

Josipović u Gradcu
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/8
22.05.2014.
u 18:30

Župan Alojz Tomašević mu je ovom prigodom kazao da je gradnja akumulacije u Kamenskoj jedino rješenje da se izbjegnu poplave u cijeloj Požeštini.

Predsjednik Ivo Josipović danas je posjetio Gradac koji je u prošlotjednim poplavama na području Požeško-slavonske županije najviše stradao. Dočekao ga je župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Antonija Jozić i dogradonačelnik Domagoj Katić.

Župan mu je ovom prigodom kazao da je gradnja akumulacije  u Kamenskoj jedino rješenje da se izbjegnu poplave u cijeloj Požeštini. -Projekti postoje i mi vas molimo da nam u tome pomognete. Za gradnju treba 30 milijuna kuna što je mnogo manje nego je šteta od ove poplave – pojasnio je župan predsjedniku. Gradonačelnica Antonija Jozić je predsjedniku kazala kako se svi vodotoci u Požeštini sastaju na pleterničkom području pa je ono najugroženije od poplava. U ovoj poplavi, dodala je, pod vodom se našlo 340 kuća, a sanacija terena je u punom jeku.

Predsjednik je pješice prošao kroz dio Gradca koji je bio poplavljen te ušao u nekoliko kuća mještana gdje se osobno uvjerio u posljedice poplave. -Vidim da su štete ogromne i da domovi nisu za život i trebat će jako, jako puno sredstava i pomoći ovim ljudima. Vidim da su ovdje u županiji i gradu vrlo dobro organizirani, da se popisuju štete, da su procijenili jako dobro gdje je najkritičnije. Mislim da će, čim voda bude 'izbačena' iz kuća početi obnova – rekao je predsjednik Josipović.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije