Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD DRONOM

VIDEO Ukrajinci objavili: 'Dva ruska patrolna broda klase Raptor uništena su u zoru'

Foto: Screenshot/Twitter
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.05.2022.
u 11:06

Dva ruska patrolna broda klase Raptor uništena su u zoru blizu Zmijskog otoka, naveo je Zalužni

Ukrajinski vojni zapovjednik Valerij Zalužni objavio je na društvenim mrežama da je dron Bayraktar uništio jutros dva ruska patrolna broda klase Raptor u Crnom moru. 

– Dva ruska patrolna broda klase Raptor uništena su u zoru blizu Zmijskog otoka – naveo je. 

Rusija u ovom trenutku nije ni potvrdila ni negirala navode Ukrajine. Tvrdnje o uništenim patrolnim brodovima dolaze nakon što je prije nekoliko tjedana potopljena ruska krstarica Moskva.

Ukrajinci su i prije nekoliko dana objavili da su bombardirali ruske položaje na Zmijskom otoku u Crnome moru, simbolu ukrajinskog otpora od početka invazije ruskih snaga 24. veljače.

"Naše snage napale su neprijateljske položaje na Zmijskom otoku", objavilo je Južno zapovjedništvo ukrajinske vojske na Facebooku u utorak navečer, ustvrdivši da su pogodili "kontrolnu točku" i uništili protuzračni sustav. "Ruski gubici se utvrđuju", dodao je.

Rusija nije potvrdila napad na otok koji je zauzela nedugo nakon početka invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Taj otočić u Crnom moru postao je u Ukrajini simbol nakon radijske komunikacije koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama u kojoj su prvog dana sukoba ukrajinski graničari poručili ruskoj raketnoj krstarici Moskvi s koje su pozvani da se predaju: "Idi k vragu, ruski ratni brodu!"

Nedugo nakon tog razgovora, brod je raketirao otok, a ukrajinski vojnici su zarobljeni. Poslije su oslobođeni u razmjeni zarobljenika, navodi Kijev.

Snimka tog razgovora bila je lajtmotiv ukrajinskog otpora, a psovka graničara čak se pojavljivala na transparentima na prosvjedima potpore u inozemstvu i na ukrajinskim poštanskim markama.

Krstarica Moskva, perjanica ruske crnomorske flote, potopljena je sredinom travnja nakon što je, tvrdi Kijev, pogođena ukrajinskim raketama. Moskva je pak rekla da je oštećena u eksploziji koja se dogodila na brodu.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
12:26 02.05.2022.

Promovirani su u klasu podmornica kao i krstarica

ST
stefj
11:57 02.05.2022.

Crnomorska flota imala je 24 broda (i podmornice). Do sada su Ukrajinci uništili 3 komada i jedan je sam sebe oštetio. S ova dva bi bilo da im je ostalo nekih 18 komada... I dalje puno...

Avatar gremo20
gremo20
12:27 02.05.2022.

odlično ukrajinci, baš imate super video snimke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije