Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI RAT

VIDEO Pokolj u Borovu Selu nije bio slučajnost. Onda je krenula najznačajnija obrambena bitka za Hrvatsku

Foto: Screenshot Studio23
1/2
24.10.2021.
u 08:39

Neprijateljske snage djelovale su na pravcima Batinskog mosta i Baranje kao i mosta kod Erduta, gdje se Dalj i Borovo Selo koristilo za pripremu mostobrana

Istočna Slavonija je bila izložena neposrednom djelovanju obavještajnih službi Jugoslavenske Armije i Republike Srbije.

Osnovni cilj ovih službi je bio destabilizacija i stvaranje uvjeta za zauzimanje prostora u koji će se uvesti snage Jugoslavenske Armije u trenutku kada započne vojna intervencija, odnosno ratna opcija rješenja krize u Jugoslaviji.

Sa sjeverne strane ove bojišnice, posebno mjesto su imali prijelazi preko Dunava. Stoga neprijateljske snage djeluju na pravcima Batinskog mosta i Baranje kao i mosta kod Erduta, gdje se Dalj i Borovo Selo koristilo za pripremu mostobrana.

Potpuni nadzor nad Dunavom preuzima ratna mornarica Jugoslavenske Armije. Dovlači se naoružanje i formiraju paravojne jedinice stoga pokolj u Borovu Selu, nije bio slučajnost. Kreće najznačajnija obrambena bitka za Hrvatsku, bitka koja će uvjetovati njen opstanak.

Cijeli serijal bitki u Slavoniji je dostupan na http://www.studio23.hr.

Komentara 39

PI
Pišmevrit
09:28 24.10.2021.

Najstrasnije je sto nakon svih tih pokolja, zlocina, silovanja i genocida koje su pocinili, srbi i dalje glume zrtve

OL
OlujnoVrijeme
09:49 24.10.2021.

Voda ovog pokolja jos uvijek u hrvatskoj ima nadgrobni spomenik na kojem se velica njegovo djelo i velika srbija cirilicnim pismom. Njega u grobu i jema jer je umro u nesto manjoj srbiji. Zbog slicnog komentara ovome za istu osobu i gradevinu, nedavno sam na dva dana dobio zabranu komentiranja. Znaci ovaj komentar je po nekom adminu uvredljiv i Pun govora mrznje. Dok vidim doticni swajn, gradane hrvatske koji se bore za za svoju zemlju i svoj zivot, naziva ruljom i nema reakcije admina na recimo vrijedanje ljudi i gradana. Mora da je zemljak dezurni.

SV
Sveznadar
09:19 24.10.2021.

Plan pokoravanja Hrvatske je započet puno prije, a oduzimanje ORUŽJA TO Hrvatske je uvod u rat. Već onda je bila jasna srpska namjera. Ali, hrvatski političari su to prihvatili poznatom " hrvatskom šutnjom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije