Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISTAŠE MILE ĐUKANOVIĆA

VIDEO Pristaše Mile Đukanovića održali skup pred srpskom crkvom pa zapjevali Škorinu pjesmu

Foto: Savo Prelević/Vijesti.me
04.09.2020.
u 20:18

"Ovo može samo pridonijeti izraženijoj podjeli i rasplamsavanju međunacionalnih napetosti između Srba i Crnogoraca", izjavio je Krivokapić.

Ispred manastira Srpske pravoslavne crkve u Cetinju jučer je održan prosvjed pod nazivom "Patriotski skup", a na kojem se okupilo više stotina građana. Kako su organizatori kazali za tamošnje medije, iza prosvjeda nije stajala niti jedna politička stranka već se radilo o skupu građana koji su iskazali revolt spram rezultata nedavno održanih izbora u Crnoj Gori.

Kako prenose crnogorski mediji, sa skupa su se orile poruke poput "Nikad više 1918.", nosile su se majica s likom Krste Popovića, a u trenutku kad su se sa obližnje crkve začula zvona prosvjednici su izvikivali "srpske splačine", "e viva Montenegro" te su sve začinili psovkama i zvižducima. 

Iako, prosvjednici nisu službeno stali ni na čiju stranu političkog spektra, sasvim je jasno da se radi o revoltiranim pristašama Mile Đukanovića koji je izgubio izbore, a ne treba zaboraviti i na činjenicu kako je Cetinje svojevrsna utvrda crnogorskog nacionalizma i potpore Đukanoviću. 

Međutim ono što najviše čudi jest odabir pjesama kojima su se okupljeni dodatno nabrijavali. Sa zvučnika je u jednom trenutku krenula pjesma "Sude mi" od Miroslava Škore, a što je s obzirom na politički opus potonjeg i aktualna previranja u susjednoj zemlji gotovo nevjerojatna činjenica.

VIDEO: Crnogorski nacionalisti pjevaju 'Sude mi'

Zdravko Krivokapić, čelnik koalicije "Za budućnost Crne Gore", kazao je da je riječ o nacionalističkim strukturama i običnim provokatorima budući da su do sada slični ljudi svoje manifeste održavali pred Dvorcem kralja Nikole, a ne pred crkvom.

"Ovo može samo pridonijeti izraženijoj podjeli i rasplamsavanju međunacionalnih napetosti između Srba i Crnogoraca", izjavio je Krivokapić. 

Skup je završio pjevanjem crnogorske himne te najavom novog, sličnog skupa u nedjelju u glavnom gradu Podgorici

Dodajmo i to da smo kontaktirali Miroslava Škoru, no on niti njegovi suradnici za odnose s medijima nam se nisu javljali na telefon. 

Komentara 212

ZZ
Zeko_zna
21:08 04.09.2020.

Znači Crnogorci su nacionalisti, a Srbi u CG su antifašisti...hahahaaa i to samo zato jer pjevaju Škorinu pjesmu...hahahaaa koji nakaradni tekst. Ali koga to čudi?!

Avatar Ninja1
Ninja1
21:20 04.09.2020.

Interesantna teza Krivokapića - kada se u Crnoj Gori organizira skup na kojem se vijore crnogorske zastave onda je to provokacija i stvaranje podjela, a kada kroz crnogorske gradove defiliraju uvezeni plaćenici i litijaši sa srpskim i četničkim zastavama onda je to odraz demokratskog i građanskog društva.

DE
Demigodessnixie
20:53 04.09.2020.

Po novinaru ovo su desničari, a pobjednik izbora koji ljubi ruku Amfilohiju Radovicu je valjda liberal...crnogorski patrioti su desničari, a kad pobjednici izbora masu srpskim zastavama to je što točno????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije