Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrastovica

Veselje za skijaše i sanjkaše

skijanje proplanak vrelo hrastovica petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
01.01.2015.
u 16:29

Novogodišnji mamurluk liječen na proplanku Vrelo iznad Hrastovice

Nekoliko desetaka ljubitelja skijanja i sanjkanja danas je mamurluk novogodišnje noći liječilo na zasniježenoj šumskoj padini iznad Hrastovice kraj Petrinje. Udolina Vrelo u Hrastovačkoj gori jedino je skijalište u Sisačko moslavačkoj županiji, a organizirano ga održava Skijaški klub Vrelo, s članovima iz Hrastovice, Petrinje, Siska, Zagreba...Tijekom proteklog ljeta teren je redovito košen i malčiran, popravljen agregat za vučnicu, servisirane saonice-gusjenice, ugrađeni stupovi za javnu rasvjetu, postavljen šumski zahod i obavljeni drugi prijesnježni poslovi.

– S 35 centimetara prvog snijega sezona skijanja i sanjkanja počela je ranije nego lani. Grad je uplatio 18.000 kuna za dokup elektro-snage i sada očekujemo radnike Elektre da spoje mrežu. Kao i prethodnih godina skupno ćemo na klupsko sedmodnevno skijanje u Francusku, a jedan vikend i u Sloveniju. U prosincu smo propustili odlazak na skijanje u Italiju- kaže Mladen Korečić, predsjednik SK Vrelo.

Poslijepodne je skijalište prvi put posjetio gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, odmah se snašao uz vučnicu i odvažno spustio niz 150 strmnine.

– Nisam zaboravio, iako je prošlo 24 godine od zadnjeg skijanja. Ovo je odlično mjesto sporta i rekreacije i traba ga iskoristiti za škole skijanja djece i mladeži, organizirane dolaske na sanjkanje, uživati u prekrasnoj prirodi i svježem zraku. Čestitam Hrastovčanima svemu do sada uloženom, Grad Petrinja će vam pomagati i dalje- rekao je prvi čelnik Petrinja. S vlastitim novčanim prilogom pripomogao je kuhanje kotlovine, izvrsnog objeda na minus osam stupnjeva udoline Vrelo. Na skijalištu-sanjkalištu rekreacija je besplatna, ali uz vlastitu odgovornost. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije