Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvuci Banovine

Vesela subota u selu Jabukovac

Foto: Antun Petračić/VLM
1/8
01.02.2014.
u 16:50

Ovo je treće kulturno društvo srpske nacionalne manjine u Gradu Petrinji

Jabukovac, na području Petrinje, danas je osnovan KUD Zvuci Banovine čiji će članovi srpskih korijena njegovati tradiciju, običaje, baštinu, narodnu nošnju, ples, pjesmu, riječ i slavu svojih predaka. Društvo će djelovati za Jabukovac, Dodoše, Miočinoviće, Banski Grabovac, Begoviće, Donju Mlinogu, Čuntić, Luščane, Jošavicu i druga susjedna sela, iz kojih je izabrano vodstvo.

Predsjednica je Ljubica Bogičević, zamjenik Željko Mandić i tajnica Dragana Lukač. Koreograf im je Slaviša Miljuš, a ovo je treće kulturno društvo srpske nacionalne manjine u Gradu Petrinji, nakon pododbora SKD Prosvjeta i KUD-a Banija u Blinji. Amaterima iz Jabukovca i okoline, koji bi htjeli dosegnuti profesionalnu razinu, uspješno djelovanje s djecom, mladima i odraslim plesačima, pjevačima i sviračima poželjeli su Bogdan Rkman, zamjenik županice sisačko moslavačke za ovu nacionalnu manjinu i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Uz priloženih vlastitih 500 kuna najavio je pomoć Grada u unutrašnjoj obnovi doma, sjedištu novog KUD-a. Osnivačku skupštinu u dvorani prepunoj mladih i odraslih aktualnim šaljivim igrokazom „Banija u EU“ zabavili su glumci pododbora SKD Prosvjeta iz Dvora, a živom glazbom gosti iz Humanitarne udruge Prijatelji iz Siska, uz prvog harmonikaša Hrvatske Nešu Azilovića, pjevača Emira Kajtazija i predsjednika udruge Gorana Jašarevića-Crnog.

>> Zajednički rođendani u Maloj kući u Petrinji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije