Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rade li policajci kao zaštitari?

'Radio sam po raznoraznim klubovima. Vikend bi bio dovoljan da zaradim tadašnju plaću'

Policajac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
21.07.2019.
u 20:28

Iz MUP-a kažu kako za to mogu dobiti različite novčane kazne, ali i u nekim slučajevima otkaz.

Prije dva dana je izbio sukob u noćnom klubu u Bačvicama gdje je policajac, koji nije tada bio na dužnosti, izboden. Policija još istražuje pozadinu i okolnosti te večeri, ali se u javnosti postavlja pitanje kako se policajac našao tamo i je li on te noći, izvan službe, radio kao zaštitar.

Kako neslužbeno doznaje Vijesti.hr, zapravo mnogo policajaca, izvan svog normalnog posla,"na crno" rade kao zaštitari.

- Plaću koju sam imao tada nije bila dostatna da se prehranim, a kamoli da bih bio podstanar u gradu Zagrebu i da bih mogao bilo što drugo. Ja sam to odrađivao u počecima svoje karijere, radio sam po raznoraznim klubovima. Jedan vikend bio bi dovoljan da zaradim više nego svoju tadašnju plaću'- priznaje umirovljeni policajac Dario Žepina za Vijesti.hr.

Zbog premalih plaća u struci, rade srodan posao kao zaštitari da bi dodatno zaradili, a sama je zarada ovisila o klubu za kojeg bi radili.

- Sve zavisi od rizika. Po narodnjačkim klubovima ti iznosi idu do 300, 400, 500 eura. Po pristojnim klubovima to je 150, 200 eura noć. Sad uzmite da prosječan policajac ima oko 650 eura primanja pa vidite da on za jedan vikend gotovo zaradi svoju sadašnju plaću- rekao je za Vijesti.hr, predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić

Iz MUP-a kažu kako za to mogu dobiti različite novčane kazne, ali i u nekim slučajevima otkaz.

Komentara 5

Avatar navijač
navijač
20:57 21.07.2019.

Gdje su sad oni koji tvrde da je policajac stalno na dužnosti , a i dok rade van dužnosti kao zaštitari , koriste službenu značku i predstavljaju se kao policajci.

TU
tugaicemer
22:36 21.07.2019.

U policiji se radi u smjenama po 12 sati, ako uz takvo radno vrijeme uspiju još raditi po noćnim klubovima onda baš i nisu naspavani i odmorni na svom radnom mjestu zato ih stalno viđam kako sjede u birtijama i kafenišu. Jad i čemer.

DU
Deleted user
21:45 21.07.2019.

Pa to znaju i ptice na grani da polucajci redare po noćnim klubovima.Eto otkrili ste Ameriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije