Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večernji list donosi novi specijal o jednom od najvećih hrvatskih junaka

Nikolu Šubića Zrinskog pamtimo kao heroja koji se suprotstavio najjačoj vojsci svojeg vremena znajući da je jedini mogući ishod smrt
31. listopada 2018. u 16:16 2721 prikaza
Specijal Zrinski
Foto: VL

Nikola Šubić Zrinski svojom hrabrošću može stati rame uz rame s junacima poput Leonide. Baš kao i ovaj legendarni Spartanac, Zrinski se u opsadi Sigeta sukobio s jednim od najvećih osvajača svojeg doba: Sulejmanom Veličanstvenim i njegovom masovnom vojskom u kojoj je bilo više od 100.000 vojnika. Zrinski se mjesec dana opirao, sve dok on i gotovo svih 2300 vojnika nisu poginuli u posljednjem jurišu. Ovim je djelom Zrinski ušao u svjetsku povijest, ali to je samo mali dio njegove impresivne biografije. Novi specijal Večernjeg lista donosi potpunu i bogato ilustriranu biografiju Nikole Šubića Zrinskog. Specijal potražite na kioscima od 15. studenoga za samo 25 kuna.

Nikolu Šubića Zrinskog uglavnom pamtimo po njegovu porazu kod Sigeta koji je bio veličanstveniji od mnogih pobjeda, ali njegova biografija ispunjena je i mnogobrojnim pobjedama prije legendarne opsade. Karijera Zrinskog počela je u epskoj bici za Beč 1529. godine. Kako je teritorij Hrvatske bio konstantno ugrožen prijetnjom Osmanlija, Zrinski je proveo veći dio svojeg života uspješno odbijajući Osmanlije. Kao utjecajan član plemstva bio i vrlo važan čimbenik u unutarnjoj politici Habsburgovaca, Mađarske i Hrvatske.

Sve detalje iz biografije jednog od najvećih junaka hrvatske povijesti, prikaz opsade koja je promijenila tijek povijesti i koja je Nikoli Šubiću Zrinskom zauvijek osigurala mjesto u povijesnim knjigama moći ćete pročitati u Večernjakovu bogatom specijalu na čak 132 stranice. Svoj primjerak potražite na kioscima od 15. studenoga za samo 25 kuna.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu