Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vatrogasac heroj i u moru: Spasio djevojčicu koju je otpuhao jak vjetar

Čuo sam vriskove i urlike s plaže, bacio sam pogled i vidio ljude u panici. Jak vjetar nosio je djevojčicu na 'despacitu' - rekao je Marino Vuković
19. lipnja 2019. u 11:37 1 komentara 1069 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Djevojčica je bezbrižno ležala na madracu na napuhavanje kada se odjednom u naselju Diklo u blizini Zadra umalo dogodila tragedija. More se uzburkalo, a vjetar se pojačao te otpuhao djevojčicu prema kanalu. Srećom, cijelu situaciju uočio je vatrogasac koji je odmah reagirao i spasio dijete.

spasio kujicu Skromni vukovarski vatrogasac: Nisam junak, svatko od nas bi napravio isto!

Njegovo ime je Marino Vuković i bez sumnje je zaslužio titulu junaka plaže ovoga ljeta.

– Bio sam pred kućom. Čuo sam vriskove i urlike s plaže, bacio sam pogled i vidio ljude u panici. Pokušavali su dozvati pomoć. Jak vjetar nosio je djevojčicu na 'despacitu'. Jedan je dečko krenuo plivati prema njoj, ali toliko je puhalo da nije imao šanse - rekao je za Antenu Zadar vatrogasac Marino koji je brzo otrčao u smjeru plaže gdje je prvo tražio brod kojim bi mogao doći do djevojčice. Onda je kod susjeda uočio 'kaić' i krenuo veslati prema unesrećenoj.

uspješna akcija Vatrogasci spasili psa ostavljenog na nepristupačnom terenu uz Rječinu

– Po mojoj procjeni vjetar i struje djevojčice na labudu nosile su 2 metra u sekundi. Kada sam došao do nje bila je već 250 metara udaljena od obale. Jecala je od straha, no kako osobno radim u operativnoj službi, primijenio sam metode za smirivanje koje koristimo i kada nas ljudi uplašeni zovu zbog požara i slično - dodaje Marino koji je četverogodišnju djevojčicu iz Slovenije vratio uplašenim roditeljima. Zahvaljujući ovom junaku, tragedija je izbjegnuta.

BROJKE
Evo kako se glasalo u vašem mjestu
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa