Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjegnuta tragedija

Vatrogasac heroj i u moru: Spasio djevojčicu koju je otpuhao jak vjetar

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
19.06.2019.
u 11:37

Čuo sam vriskove i urlike s plaže, bacio sam pogled i vidio ljude u panici. Jak vjetar nosio je djevojčicu na 'despacitu' - rekao je Marino Vuković

Djevojčica je bezbrižno ležala na madracu na napuhavanje kada se odjednom u naselju Diklo u blizini Zadra umalo dogodila tragedija. More se uzburkalo, a vjetar se pojačao te otpuhao djevojčicu prema kanalu. Srećom, cijelu situaciju uočio je vatrogasac koji je odmah reagirao i spasio dijete.

Njegovo ime je Marino Vuković i bez sumnje je zaslužio titulu junaka plaže ovoga ljeta.

– Bio sam pred kućom. Čuo sam vriskove i urlike s plaže, bacio sam pogled i vidio ljude u panici. Pokušavali su dozvati pomoć. Jak vjetar nosio je djevojčicu na 'despacitu'. Jedan je dečko krenuo plivati prema njoj, ali toliko je puhalo da nije imao šanse - rekao je za Antenu Zadar vatrogasac Marino koji je brzo otrčao u smjeru plaže gdje je prvo tražio brod kojim bi mogao doći do djevojčice. Onda je kod susjeda uočio 'kaić' i krenuo veslati prema unesrećenoj.

– Po mojoj procjeni vjetar i struje djevojčice na labudu nosile su 2 metra u sekundi. Kada sam došao do nje bila je već 250 metara udaljena od obale. Jecala je od straha, no kako osobno radim u operativnoj službi, primijenio sam metode za smirivanje koje koristimo i kada nas ljudi uplašeni zovu zbog požara i slično - dodaje Marino koji je četverogodišnju djevojčicu iz Slovenije vratio uplašenim roditeljima. Zahvaljujući ovom junaku, tragedija je izbjegnuta.

Ključne riječi

Komentara 1

ZB
Zoki-Bijela
16:22 19.06.2019.

Za svaku pohvalu.. Zivio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije