Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješna akcija

Vatrogasci spasili psa ostavljenog na nepristupačnom terenu uz Rječinu

Foto: Privatni album
1/2
02.06.2019.
u 19:38

Kako doznajemo, poznato je čiji je pas, kao i to da nije prvi put pronađen bez nadzora. Ako je namjerno napušten, vlasnika prema Zakonu o zaštiti životinja čeka kazna od 30.000 kuna

Da gašenje požara nisu jedine akcije u kojima sudjeluju i da se uvijek odazivaju pozivima mještana u subotu su još jednom dokazali vatrogasci iz Jelenja, koji su spasili malog psa bačenog uz Rječinu.

Kako navodi Naše Jelenje, u subotu u 19.30 sati dobili su dojavu od mještana Trnovice da je pas ostavljen na vrlo nepristupačnom terenu. Iako neizvjesna na početku, jer niko nije mogao znati kako će pas reagirati na ljude koji mu žele pomoći, hoće li strah biti jači, akcija je ipak uspješno okončana u 20.30 sati. Pas nema ogrlicu, a iz općine Jelenje pozivaju sve koji imaju bilo kakvu informaciju, ili možda znaju čiji je pas, da se jave na novosti@jelenje.hr.

Kako doznajemo, poznat je i  vlasnik psa, ali i to da nije prvi put kako ga pronalaze bez nadzora. Još se ne zna je li pas čipiran, a ako nije vlasniku se prema Zakonu o zaštiti životinja može naplatiti 6000 kuna kazne. Utvrdi li se da je namjerno napušten, vlasnika čeka kazna od 30.000 kuna

 

Ključne riječi

Komentara 8

GL
GlasnaJasna
07:37 03.06.2019.

Bravo decki! Hvala vam, ponosna sam na vas.

AA
aabbcc
21:22 02.06.2019.

kazna od 30.000 kuna... Sto se to drustvo ne brine za ljude, migrante, beskucnike... ?

Avatar Tračalo
Tračalo
04:28 03.06.2019.

Psi imaju veća prava nego ljuudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije