Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obitelj obavijestila policiju

Vandali oskvrnuli grob Borisa Šprema na Mirogoju

Grob Borisa Šprema
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
19.04.2014.
u 08:38

Hvala tom velikom katoliku koji je mojoj mami i meni ovo poklonio za Uskrs, napisao je Damjan Šprem, sin bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora na društvenoj mreži.

Vandali su oskvrnuli grob Borisa Šprema na zagrebačkom Mirogoju, javlja 24 sata

Nepoznati vandal flomasterom je na reljef Špremovog lica napisao 'Izdajica Hrvata' a na nadgrobnu ploču ' komunist'. Obitelj je napisano obrisala, a o svemu su obavijestili policiju i upravu groblja

Hvala tom velikom katoliku koji je mojoj mami i meni ovo poklonio za Uskrs, napisao je ogorčen tim činom Damjan Šprem, sin bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora na društvenoj mreži.

Za 24 sata je ispričao da ga je mama nazvala kad je to vidjela te da kad je to čuo i vidio bio samo neopisivo tužan.

Boris Šprem preminuo je u rujnu 2012. od maligne bolesti krvnog sustava.

>> Boris Šprem: Odmjeren i odlučan, nesklon spletkama i muljažama

Komentara 80

L0
luena 01
08:54 19.04.2014.

Sramotno i zalosno je sto je netko oskvrnio zadnje pocivaliste gosp.B.S. ali isto tako je sramno optuzivat katolika kao sto to cini sin Damjan Sprem... misliti ne znaci znati.. a sto ako je bio neko drugi a ne katolik.. ?

CR
crocro
08:56 19.04.2014.

Bez obzira što ne podržavam političku opciju kojoj je pripadao pokojnik, svatko tko oskrvne tuđi dom vječnog mira, svakako je vandal i zaslužuje najoštrije sankcije. To se odnosi na svakog vandala koji bi oskrvnuo grob čovjeka bilo koje vjere, boje kože ili člana bilo koje političke stranke. U tome bi trebali svi biti složni i zaštititi vječne domove svih naših pokojnika. Jedino što bih dodatno istaknuo je da su članovi pokojnikove obitelji trebali na bilo koji način fiksirati tragove vandala, te na taj način dodatno predočiti policiji trag koji bi mogao pomoći u pronalaženju počinitelja, a ne obrisati, stanje groba dovesti u prijašnje stanje, pa potom pozvati policiju. Zapravo nije jasno da li su nakon zapažanja pozvali policiju, jer bi u tom slučaju bila i fotografija mjesta događaja.

DU
Deleted user
10:27 19.04.2014.

Vandalizam i divljaštvo najprimitivnije razine! Drugačije se takva radnja niti može a niti smije nazvati. Koliko sam zaprepašćen ovim zvjerskim djelom jednako toliko sam zaprepašćen i činjenicom da Šprem jr. odmah pronalazi krivca u katolicima. Meni je još uvijek u pamćenju akcija "labrador", izvedena 19. kolovoza 1991. godine od udbaških struktura kako bi se optužili upravo hrvati katolici. Zato, gospodine Šprem jr., prićejkamo istragu - pa onda optužujmo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije