Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Umirovljenik kupio POS-ov stan i sada ga iznajmljuje: 'Nisam lopov'

Načelnik Općine Fažana smatra kako je cilj kupnje POS-ovih stanova upravo stambeno zbrinjavanje i da se iznajmljivanjem šalje kriva poruka.
17. kolovoza 2019. u 17:55 11 komentara 1318 prikaza
25.05.2015., Strozanac, Split - Panoramski snimak predgradja Splita s istocne strane, na slici POS-ovi stanovi na Sinama . Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Mnogi koji su kupili POS-ove stanove iskoristili su dobru priliku i stanove koji su jeftiniji od druge novogradnje pretvorili u apartmane na kojima zarađuju. Jedan od tih je i umirovljenik Bogoljub Rajković koji svoj jednosobni stan iznajmljuje cijelo ljeto, piše Glas Istre. 

apartmani Odlična zarada Kupuju stanove POS-a pa ih iznajmljuju bogatim turistima

- Svoj sam stan uredno registrirao kao apartman i odlučio ga iznajmljivati ovo ljeto jer si moram nekako olakšati otplatu kredita, kaže vlasnik stana Bogoljub Rajković koji tvrdi kako to čini kako bi riješio svoje dugove. 

Fažana | Autor : Srđan Hebar Foto: Srđan Hebar

On ističe kako ima mirovinu od 3500 kuna i kako za rješavanje kredita plaća dvije tisuće kuna, te se pita gdje su tu još režije i drugi životni troškovi.  Kod dizanja dva kredita pomogli su mu prijatelji kod kojih je našao i smještaj. U stan se vraća 1. rujna i ne misli ga davati u podstanarstvo.

- Moja savjest je čista po tom pitanju, to zaista radim iz potrebe i ne smatram da je grijeh to što radim. Lopov i kriminalac nisam, a takvi, puni grijeha i zločina, slobodno šeću našim ulicama. Takve bi trebalo ganjati i sankcionirati, a ne mene, rekao je Rajković.

Predrag Štromar IZMJENA ZAKON Smanjenje kamata i 10-godišnja zabrana najma i prodaje u POS-u
 
Međutim, s njim se ne slaže načelnik Općine Fažana Radomir Korać koji smatra kako je svrha i cilj kupnje POS-ovih stanova upravo stambeno zbrinjavanje i kako se ovako šalje kriva poruka.

- Apsolutno sam protiv apartmanizacije POS-ovih stanova, budući da se šalje ružna slika onima koji su se javili za kupnju stana, ali nisu prošli iz nekog razloga. Međutim, ti stanovi su u privatnom vlasništvu i Općina je tu nemoćna, jer ne može nikako reagirati. Ni taj koji iznajmljuje stanove nema ništa od moje moralne osude takvog čina, ali neka zna da smatram da to zaista nije pošteno prema drugima - rekao je Korać.

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
 • rimac444:

  Pitajte radije čačića i drugaricu sataraš i HNS mafiju koliko su jamilii od POS-ovih stanova

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Kratki spoj u Fažani. Svađa međ' umirovljenikom Bogoljubom R. i općinskim načelnikom Radomirom K. Žao mi je što se Istrijani svađaju. Nadam se kako će kulturno riješiti prijepor.

 • avim:

  Nemojte ugrožavati Bogoljuba jer će se otići žaliti Pupovcu i Vućiću