Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bedrenica

Uzrok pomora goveda u Sunji je parazitna bolest

Uklanjanje lešina krava s pašnjaka u blizini Sunje
Nikola Čutuk/PIXSELL
13.08.2010.
u 13:45

Strahovalo se da se na ovom području opet pojavila bolest bedrenica, poznatija kao antraks.

Pretpostavke stručnjaka Hrvatskoga veterinarskog instituta da je pomor nekoliko desetaka goveda, čije su lešine ovog tjedna nađene na pašnjaku Ekonomija kod Crkvenog Boka u sunjskoj Posavini, prouzročen parazitnim bolestima, potvrđeno je.

– Kako bismo imali što pouzdanije pokazatelje, za analizu smo naknadno uzeli još jedan uzorak uginulog goveda. Nakon prvih laboratorijskih pretraga nekoliko uzoraka, u cijelosti je odbačena mogućnost da je riječ o bedrenici ili drugim zaraznim bolestima. Nastavkom dijagnostičkih pretraga uskoro ćemo znati i nešto više o kakvim je sve parazitima riječ – priopćio je dr. sci. Branko Šoštarić iz Hrvatskoga veterinarskog instituta iz Zagreba, koji je rukovodio radom stručnjaka na terenu. (zs/VLM)

Ključne riječi

Komentara 2

UR
urco
10:41 14.08.2010.

Prodajte meso PIK-u Vrbovec. Svakako uvoze zaraženo meso. Tko ne vjeruje naka pita na GP Macelj.

TR
traper
12:34 15.08.2010.

Živa istina, a oni koji ga konzumiraju dobiju teški oblik šizofrenije i počnu sami sebe zvati imenima iz Planeta majmuna (urko), te se ubrzo pretvore u majmunolika lažljiva čudovišta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije