Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETO U SAD

Republikanci traže 60 mil. dolara donacija za Trumpove tužbe, Bidenu raste prednost u Georgiji

Foto: REUTERS
1/9
07.11.2020.
u 00:18

Trump je u Bijeloj kući pokrenuo nezabilježen napad na američki demokratski proces i bez ikakvih dokaza optužio demokrate, medije i financijaše da mu kradu "glatko i uvjerljivo" osvojeni drugi mandat.

Još se iščekuje objava imena predsjednika koji će 20. siječnja položiti prisegu, ali rezultati još nisu konačni u važnim državama koje trebaju Joeu Bidenu da bi porazio Donalda Trumpa koji na sudu osporava brojenje glasova. 

Tijek događaja:

0:15 - Republikanci traže od donatora barem 60 milijuna dolara za financiranje sudskih tužbi predsjednika Donalda Trumpa u vezi američkih predsjedničkih izbora, kazala su u petak za Reuters dva izvora upoznata s time. Trumpova kampanja podnijela je tužbe u nekoliko saveznih država nakon izbora koji su održani u utorak, na kojima zbog dugotrajnog brojanja glasačkih listića još nije proglašen pobjednik, pri čemu je demokrat Joe Biden na korak do potrebnih 270 elektorskih glasova.

"Žele 60 milijuna dolara", izjavio je jedan republikanski donator koji je dobio zahtjev od Trumpove kampanje i Republikanskog nacionalnog odbora (RNC). 

Dva izvora razgovarala su o zahtjevima za donacijama s Reutersom pod uvjetom da ostanu anonimni zbog senzitivnosti te teme. Trumpova kampanja i RNC nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtjev za komentarom. 

Od završetka predsjedničkih izbora u utorak, Trumpova kampanja poslala je zahtjeve za donacijama elektroničkom poštom i pismima, navodeći kako je riječ o prljavoj izbornoj igri. Poziv za donacijama dolazi u trenutku dok se i Trumpova i Bidenova kampanja pripremaju za potencijalno dugotrajnu pravnu bitku oko izbora. Viši savjetnik Trumpove kampanje David Bossie, koji vodi konzervativnu savjetodavnu skupinu Citizen United, odabran je da vodi post-izborne sudske postupke, rekao je jedan izvor upoznat sa strategijom Trumpove kampanje.

Trumpova kampanja je već izgubila nekoliko sudskih postupaka u saveznim državama gdje još traje prebrojavanje glasačkih listića, uključujući Georgiju. Trump, koji je započeo izbornu utrku sa snažnom financijskom prednošću, završio ju je boreći se da održi korak s Bidenom. Biden je u razdoblju od 1. do 14. listopada prikupio oko 130 milijuna dolara, otprilike tri puta više od Trumpa, koji je prikupio otprilike 44 milijuna dolara.

23:54 - Donald Trump se oglasio na Twitteru. 

 - Joe Biden ne može pogrešno tvrditi da ima pravo na ured predsjednika. Ja mogu to isto tvrditi. Pravni postupci tek počinju!

 

 

23:50 - Predstavnici iz obje predsjedničke kampanje u posljednjim satima petka 'jurili su' po saveznoj državi Georgie pronaći sve one koji su krivo ispunili svoj listić kako bi mogli to srediti prije isteka roka, s obzirom da bi se izbori toj saveznoj državi mogli odlučiti s vrlo malo glasova, javljaju NBC News

Uz pogrešno ispunjene biračke listiće, danas se očekuju i birački listići američkih vojnika koji služe izvan zemlje i Amerikanaca s pravom glasa koji žive diljem svijeta.

Foto: REUTERS/Ann Wang

Podsjetimo se, u trenutku pisanja ovog teksta Biden vodi sa samo 4182 glasa, a prebrojano je 99 posto biračkih glasova. Očekuje se kako će doći do ponovnog prebrojavanja

23:45 - Trumpova kampanja zaposlila je savjetnika Davida Bossiea kojim će biti posao pravno izazvati rezultate izbora u pojedinim državama. Njega su zaposlili menadžer kampanje Bill Sepien i predsjednikov zet Jared Kushner kao dio plana za nastavkom pravne borbe oko glasova, navodi New York Times. 

Podsjećamo, Trumpova kampanja podnijela je već nekoliko tužbi posebice u ključnim državama zbog dopisnih listića, te kako tvrde izborne prijevare s njima. 

23:34 - Republikanska stranka Pennsylvanije zatražila je od Vrhovnog suda u petak da naredi dužnosnicima Pennsylvanije da razdvoje biračke listiće koji su stigli nakon dana izbora od biračkih listića koji su došli ranije. Oni su u svoje zahtjevu naveli kako su upoznati sa zahtjevom državnog tajnika te savezne države da se to učini, ali nisu mogli biti sigurni kako su dužnosnici to učinili.  

23:06 - Biden je povećao vodstvo u Georgiji. U ovom trenutku ima 4263 glasova više od Trumpa.

22:49 - Državna tajnica Arizone Katie Hobbs ustvrdila je kako u Arizoni je ostalo još otprilike 250 000 do 270 000 glasačkih listića koje treba prebrojati. Ta brojka trebala bi pasti ispod 100 000 kad se danas objave rezultati listića iz okruga Maricopa.

20:25 Donald Trump se obratio priopćenjem.

Vjerujemo da Amerikanci zaslužuju punu transparentnost pri prebrojavanju svih glasova. Ovdje se radi o integritetu cijelog našeg izbornog postupka. Od početka smo govorili da se moraju prebrojati svi legalni glasački listići i da se ne smiju brojati svi ilegalni, ali na svakom koraku smo nailazili na otpor Demokrata oko ovog osnovnog principa. Provjerit ćemo zakonitost svakog aspekta ovog izbornog procesa na sudu kako bi naši građani mogli imati povjerenje u svoju vladu. Nikad neću odustati od borbe za vas i ovu naciju - stoji u priopćenju koje su prenijeli američki mediji.

19:47 - Dužnosnik savezne države Nevade Joe Gloria kazao je da bi dopisni listići okruga Clark mogli biti prebrojani do nedjelje. 

- Naš prioritet je pobrinuti se da smo točni u onom što činimo. Naš cilj nije da budemo najbrži, već želimo biti točni - kazao je odgovorivši na pitanje zašto sam proces toliko traje. 

19:38 -  Trumpove izjave o ukradenim izborima zaprepastile su i svijet. Gotovo dan kasnije počele su i reakcije republikanskog vodstva. 

- Svaki legalni glas treba se prebrojati. Evo kako to mora funkcionirati u našoj velikoj zemlji: Svaki legalni glas mora se prebrojati. Svi ilegalno predani birački listići ne. Sve strane moraju promatrati proces. A sudovi su to da primjenjuju zakone i rješavaju sporove. To je način na koji američki glasovi odlučuju o rezultatu - stoji u tvitu koji je objavio Mitch McConnell. 

 

Neki Republikanci su bili ponešto oštriji. Jedan od njih je republikanski senator Mitt Romney. 

- Predsjednik je unutar svojeg prava zatražiti prebrojavanja, tražiti istragu navodnih nepravilnosti gdjegod dokaz postoji i da koristi sve pravne lijekove - činiti te stvari je konzistentno s našim izbornim procesom. Bio je u krivu reći da su izbori korumpirani i ukradeni - nanoseći tako štetu slobodi ovdje i diljem svijeta, slabeći institucije koje čine osnovu Republike i neobzirno potičući destruktivne i opasne strasti - naveo je poznati senator.  

 

19:18 -  Demokratski kandidati Joe Biden i Kamala Harris obratit će se danas javnosti. 

Foto: REUTERS/Ann Wang

18:56 - Joe Biden povećao je svoju prednost pred Donaldom Trumpom u Pennsylvaniji. 

18:47 - U Philadelphiji ima još 40 tisuća glasova koji se trebaju prebrojati, međutim  riječ je o privremenim glasačkim listićima. To su listići koje su ispunjavali birači koji nisu nađeni na popisu birača. Oni to ispune i ti listići se prihvaćaju nakon što se provjeri imaju li pravo glasa. Među listićima koji se još moraju prebrojati su i oni koji su stigli oštećeni, te moraju biti ručno pregledani. 

- Ovaj proces mogao bi potrajati nekoliko dana - rečeno je na konferenciji grada Philadelphije. 

18:39 - Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi uvjerena je u pobjedu Bidena i Harris. 

- Ovo je sretan dan za našu zemlju - kazala je okupljenim novinarima na njezinom konferenciji za medije u Washingtonu i dodala: - Mislim da će Joe Biden imati važan mandat, važniji od onoga koji je imao John F. Kennedy kad sam ja bila u školi. 

18:36 - Trumpova kampanja oglasila se o ponovnom prebrojavanju glasova u Georgiji, gdje u ovom trenutku vodi Joe Biden i to za malo više od tisuću biračkih listića. 

- Georgija ide prema prebrojavanju. Uvjereni smo da ćemo pronaći glasačke listiće koje su nepravilno prebrojani i gdje će predsjednik Trump pobijediti - stoji u priopćenju odvjetnika Trumpove kampanje Matt Morgan. 

Podsjećamo, nema automatskog prebrojavanja u toj saveznoj državi već kandidat to mora zatražiti nakon što su rezultati potvrđeni. 

18:15 - Prema najnovijim rezultatima Joe Biden povećao je svoju prednost pred Donaldom Trumpom u Nevadi. 

17:52 -  Dvojica naoružanih muškaraca uhićena su u blizini konvencijskog centra u Philadelphiji gdje prebrojavaju birački listići nakon što je policija dobila anonimnu dojavu o tome da naoružani ljudi u Hummeru voze prema navedenoj zgradi, priopćila je policija u Philadelphiji. 

Policajci su primijetili srebrni Hummer oko 22:20 parkiran u neposrednoj blizini centra. Istraga je ustvrdila kako dvojica muškarca nisu imala valjanu dozvolu za nošenje oružja, te su uhićeni, a u Hummeru je pronađen još jedan pištolj. 

Lokalna televizija snimila je unutrašnjost automobila i u automobilu se vidi kapa na kojoj je navodno simbolika koja se povezuje QAnon, teorijom zavjere koja tvrdi da grupa pedofila radi protiv Trumpa, prenosi New York Times. 

17:48 - Republikanski senator Roy Blunt rekao je kako predsjednik Trump ima pravo osigurati da su svi legalni glasački listići prebrojani, ali upozorio je kako sam Trump mora biti konzistentan. 

- Ne možeš zaustaviti prebrojavanje u jednoj saveznoj državi i odlučiti onda da želi prebrojavanje u drugoj. Možda tako želiš da sistem funkcionira, ali sistem tako ne funkcionira - naveo je. 

Blunt očekuje da će sve dileme oko izbora biti razriješene u idućih deset dana. 

17:33 -  Dobre vijesti stižu za Donalda Trumpa iz okruga Maricopa u Arizoni. Naime, tamo raste broj glasova za njega čim se smanjuje prednost koju u toj državi ima Joe Biden. 

VIDEO: Životni put Donalda Trumpa

16:54 - Nevada bi trebala danas objaviti rezultate za dio glasova koje su prebrojali. U ovom trenutku Biden vodi s 9000 glasova, uzevši da je potrebno prebrojati još 190 000 glasova. Najveći broj tih glasova dolazi iz okruga Clark koji je načelno demokratski. 

16:46 - U Georgiji je još uvijek preostalo 4 tisuće glasačkih listića koje treba prebrojati i to u četiri okruga. Zanimljivo je to što sva ta četiri okruga su tradicionalna demokratska. Međutim, važno je napomenuti kako se još uvijek očekuju glasovi američkih vojnika koji služe diljem sveta te američkih državljana koji žive izvan SAD-a, a imaju pravo glasa. 

Ti glasovi bi trebali stići do kraja dana u Georgiju. Nije poznato koliko bi njih moglo biti. 

Zbog malene razlike glasačkih listića, očekuje se prebrojavanje. To su danas najavili i dužnosnici i Georgiji. 

16:34 - Biden je povećao svoju prednost u Pennsylvaniji. U ovom trenutku on ima  6,737  više glasova od Trumpa, uzevši da se nastavljaju prebrojavati glasački listići. 

16:27 -  Philadelphia ima pokvarenu prošlost kad je riječ o integritetu izbora - stoji u tvitu koji je objavio aktualni američki predsjednik Donald Trump.

 

16:25 - Bidenova kampanja komentirala je mogućnost da aktualni predsjednik Trump neće priznati poraz. 

- Kako smo rekli 19. srpnja, američki narod će odlučiti ove izbore. A američka vlada je savršeno sposobna izbaciti iz Bijele kuće sve prijestupnike - navodi se u priopćenju. 

16:06 - Televizijski kanal Fox, koji je bio poznat kao priklonjen predsjedniku Donaldu Trumpu, danas je, prema navodima CNN-a, u nekoliko priopćenja objavio kako neće Joea Bidena osloviti kao izabranog predsjednika nakon što prikupi 270 ili više elektorskih glasova. 

Oni to neće učiniti, kako navode, zbog pravnih razloga, a priopćenja potpisuju vodeći novinari i voditelji Fox-a. U tim navodima, naime, ipak predviđaju kako će Biden prijeći nužni prag. 

16:00 - Bidenova prednost u Pennsylvaniji još se povećava i ona sada iznosi prednost od 6.737 glasa. 

15:35 - Prema gradskom dužnosniku i dužnosniku upoznatim s brojanjem glasova, u Philadelphiji treba izbrojati još oko 25 tisuća glasova. Njihovo će brojanje dulje trajati jer je riječ o prijevremenim glasačkim listićima kao i onima koji trebaju reviziju zbog problema kao što su datumi i potpisi. 

15:24 - Republikanski senator Pat Toomey iz Pennsylvanije rekao je da je govor predsjednika Trumpa u četvrtak navečer bio "vrlo težak za gledanje" i da njegove tvrdnje o prijevari birača "nisu potkrijepljene".

“Vidio sam predsjednikov govor. Bilo je to vrlo teško gledati. Predsjednikovi navodi o velikim prijevarama i krađi izbora jednostavno nisu potkrijepljeni. Nisam svjestan bilo kakvih značajnih prekršaja ovdje", prenose američki mediji.

15:17 - Nad domom demokratskog kandidata Joea Bidena u Wilmingtonu u Delawareu ograničen je zračni prostor. Savezna uprava za zrakoplovstvo objavila je privremeno ograničenje leta u srijedu. Zračni je prostor ograničen i nad obližnjim Chase Centrom gdje je postavljena pozornica za mogući Bidenom pobjednički govor.

Democratic presidential nominee Joe Biden holds his 2020 U.S. presidential election night rally in Wilmington, Delaware Supporters of U.S. Democratic presidential nominee Joe Biden have their cars parked in front of the stage waiting in the parking lot where he will hold his 2020 U.S. presidential election night rally because of coronavirus disease (COVID-19) pandemic social distancing in Wilmington, Delaware, U.S., November 3, 2020. REUTERS/Mike Segar MIKE SEGAR
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

14:57 - Joe Biden može osvojiti 306 elektorskih glasova ako ostane u vodstvu u zemljama u kojima je trenutno u prednosti. Isti je broj glasova osvojio Trump na prošlim predsjedničkim izborima. 

14:51 - Pristigli su novi rezultati iz Pennsylvanije prema kojima Joe Biden preuzima vodstvo s 49,4 posto, prema Trumpovih 49,3 posto. Njegova prednost u glasovima sada iznosi 5.587. 

Iz Pennsylvanije se očekuju rezultati još oko 130 tisuća glasova.  

U.S. 2020 presidential election in Pennsylvania Votes are counted at the Pennsylvania Convention Center on Election Day in Philadelphia, Pennsylvania, U.S. November 3, 2020. REUTERS/Rachel Wisniewski RACHEL WISNIEWSKI
Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

14:28 - Novi rezultati iz Pennsylvanije očekuju se kroz 10 minuta. Biden trenutno zaostaje za Trumpom za oko 18 tisuća glasova, no preostalih nekoliko desetaka tisuća glasova treba prebrojati u većinom demokratskih područja.

Trump bez ove države ne može osvojiti 270 elektorskih glasova zbog toga što ih Pennsylvania donosi čak 20. Trenutno Biden ima 253 elektorska glasa, a ako pobijedi u Pennsylvaniji, prešao je prag od 270 elektorskih glasova.

14:22 - Senator Mitch McConnell prvi se put oglasio nakon Trumpovih optužbi o izbornoj prijevari. 

"Evo kako to treba funkcionirati u našoj velikoj zemlji: Svaki zakoniti glas treba biti prebrojan. Bilo koji nezakonito dostavljeni listić ne smije. Sve strane moraju promatrati postupak, a sudovi su ovdje da primjenjuju zakone i rješavaju sporove", napisao je na Twitteru. 

13:57 - Trumpovi su odvjetnici pokušavali opravdati njegove tvrdnje o širokoj izbornoj prijevari zbog koje je, kako tvrdi, Joe Biden prešao u vodstvo. Izvor je za CNN rekao kako je uspostavljena telefonska linija za primanje poziva o navodnoj prijevari, a za njihovo je zaprimanje namijenjena cijela prostorija u sjedištu u Arlingtonu.

11:47 Uskoro stižu novi glasovi iz Pennsylvanije. U sljedećih sat ili sat i pol vremena trebali bi stići novi prebrojani glasovi iz Pennsylvanije, države u kojoj se također odvija tijesna bitka između Trumpa i Bidena, a zasad se ne zna o koliko se glasova radi, javlja CNN.

11:30 – Glasnogovornica OSCE-a, koji nadzire izbode u Americi, rekla je za BBC-jev radio da nema dokaza o izbornoj prevari koju neprestano spominje Donald Trump. 

"Nismo pronašli dokaze ni o kakvim neregularnostima u sustavu", rekla je glasnogovornica OSCE-a.

10:30 – Prema posljednjim podacima, Biden vodi u Georgiji i to za više od 900 glasova, a s Trumpom je izjednačen u postotku te obojica imaju 49,4 posto glasova.

VIDEO Sve je napetije u Americi: Tajna služba šalje agente da zaštite Joea Bidena!

9:45 – Stigli su novi rezultati iz ključne Georgije. Trump ima 2.448.232, a Biden 2.447.769. To znači da razlika sada iznosi 463 glasa

Još je oko 2500 glasova koji bi trebali uskoro pristići.

8:45 – Razlika između Trumpa i Bidena u Georgiji se smanjila na manje od 700 glasova. Stigao je dio glasova iz okruga Clayton.

Trump ima 2,448.183 glasa, a Biden 2,447.518, što znači da je točna razlika 665 glasova, javljaju američki mediji.

VIDEO Ovako je Biden govorio 90-ih u američkom Senatu: Miloševiću, vi ste prokleti ratni zločinac

8:40 – Najugledniji američki političari predviđaju da će Trumpov pokret i njegova politička ostavština bez obzira na to pobijedi li ili izgubi izbore još jako dugo ostati ukorijenjena u narodu. Opširnije o tome pročitajte OVDJE.

8:30 – Tajna služba, koja je zadužena za sigurnost američkih predsjednika, šalje tim agenata koji će dodatno pojačati mjere sigurnosti oko Joea Bidena, javlja u petak Washington Post.

Tim agenata Tajne službe poslan je u Wilmington u saveznoj državi Delaware kao pojačanje koje će dužnost preuzeti u petak. Štitit će Joea Bidena dok se njegov stožer priprema za mogućnost da uskoro proglasi pobjedu na američkim predsjedničkim izborima, potvrdila su Postu dva upućena izvora.

VIDEO: Tko je zapravo Joe Biden?

8:20 – Razlika među kandidatima na američkim predsjedničkim izborima u presudnim državama u petak ujutro dodatno se smanjila. Donald Trump i Joe Biden približili su se jedan drugome na manje od jedan posto u Pennsylvaniji, Georgiji, Sjevernoj Karolini, Nevadi i Arizoni.

U Pennsylvaniji, gdje vodi Trump s oko 18 tisuća glasova, 95 posto je prebrojanih glasova i razlika među kandidatima je 0,3 posto.

U Georgiji je razlika u korist Trumpa tek nešto više od 1700 glasova uz 99 posto prebrojanih glasova i kandidati su izjednačeni u postotku te obojica imaju 49,4 posto glasova.

U Sjevernoj Karolini Trump vodi sa 76.700 glasova, uz 94 posto prebrojenih glasova i ima 0,4 posto prednosti.

U Nevadi Biden vodi s 11,5 tisuća glasova uz 84 posto prebrojanih glasova (0,9 posto razlike u odnosu na Trumpa) te u Arizoni s nešto više od 46.000 glasova odnosno 0,6 posto ispred Trumpa uz 90 posto prebrojenih glasova.

07.00 – Policija u Philadelphiji u Pennsylvaniji istražuje mogući napad na centar u kojemu se prebrojavaju glasovi nakon što su primili dojavu o grupi ljudi koja se automobilom dovezla iz Arizone kako bi izvršila napad. Pronađeno je i oružje, a najmanje jedna osoba je privedena.

06:15 – Trumpovo nezadovoljstvo izazvano je time što mu u nizu ključnih država, u kojima je uvjerljivo vodio, prednost počela znatno padati s prebrojavanjem dopisnih glasova.  Tako mu prednost u ovom trenutku u Georgiji iznosi samo 1805 glasova, a u Pennsylvaniji 23.953 glasa.

Očekuje se da će ti brojevi nastaviti ići u Bidenovu korist jer preostali listići iz krajeva koji glasaju za demokrate.

06.00 – Joe Biden približava se broju od 270 elektorskih glasova dok nastavlja smanjivati razliku u Pennsylvaniji i Georgiji. Trenutačno Biden ima 253, a Trump 213 elektorskih glasova.

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana mjesni čelnici Georgije, Pennsylvanije, Arizone i Nevade objavljivali su statistike o listićima koje još treba prebrojati, mijenjajući sat i dan kada će završiti brojanje glasova poslanih poštom. "Mislim da će dan biti veoma dobar za bivšeg potpredsjednika", rekla je direktorica izbornog stožera demokrata, Jennifer O'Malley Dillon. "Potpuno smo sigurni da će Joe Biden biti novi predsjednik SAD-a", rekla je dodavši da računa s rezultatima koji trebaju stići u četvrtak i u petak.

Trump nanizao silne optužbe za izbornu krađu

Trump je jučer u Bijeloj kući pokrenuo nezabilježen napad na američki demokratski proces i bez ikakvih dokaza optužio demokrate, medije i financijaše da mu kradu "glatko i uvjerljivo" osvojeni drugi mandat.

"Ako brojite samo legalne glasove, ja sam glatko pobijedio", rekao je Trump okupljenim novinarima koji nisu imali priliku postavljati pitanja. Zatim je optužio svoje političke protivnike, demokrate, članove biračkih odbora, medije, financijaše i tehnologiju za krađu njegove pobjede. 

VIDEO Širi se snimka Trumpove duhovne savjetnice: Dolaze nam anđeli iz Afrike

Sudovi u američkim saveznim državama Michiganu i Georgiji odbacili su zahtjeve stožera Donalda Trumpa da se u tim saveznim državama zaustavi prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima održanima u utorak. Sutkinja suda u Michiganu Cynthia Stephens odluku je donijela na saslušanju u četvrtak, a pisanu presudu najavila je za petak. "Nemam osnova ocijeniti da postoje bitniji izgledi za uspjeh pravnog zahtjeva", ocijenila je Stephens. Predstavnici Trumpove kampanje rekli su da su sudski postupak za obustavu prebrojavanja glasova pokrenuli kako bi im se osigurao bolji uvid u obradu podataka.

Komentara 442

Avatar Jalnuški
Jalnuški
07:05 06.11.2020.

Pa dobro jebemumiša, je li taj Kuščević u zatvoru ili u Americi??!!

Avatar Vakserčina
Vakserčina
07:36 06.11.2020.

Izbori u kojima sudjeluje narod su izgleda postali suvišni .... Ovo dopisno "glasovanje" bi se moglo svidjeti Hdz$dssSdp-u.

SA
SamoIstina
08:38 06.11.2020.

Barm mi Hrvati znamo kako se kradu izbori, referendumi i drugi oblici demokratskih funkcija. Na žalost, kod nas su sudovi uključeni u igru, dok USA možda ima nadu u koliko toliko funkcionirajućem sudstvu. Besprizorne, snimljene i posvjedočene krađe na izbornim mjestima na štetu "žuće" morati će urušiti tobožnje demokrate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije